Koza nebo batoh od Šimona Pánka pod stromečkem? Kupte Skutečný dárek a udělejte dvojí radost

Kdo se může pochlubit tím, že pod stromeček dostal kozu?
Zdroj: instagram/bbb_ddddddd
Mezi podporovatele Člověka v tísni patří i raper Vladimir 518.Stejně jako rodinka Klusova.Herec Zdeněk Piškula se později navlékl i do legračního overalu.Tereza Voříšková vytáhla na přítele sekáček na maso.+ 12 fotek+ 13 fotek

Člověk v tísni je nevládní nezisková organizace založená roku 1992. Mezi hlavní hodnoty patří svoboda, rovnost, důstojnost. Již po desáté se před pár dny rozeběhl projekt Skutečný dárek, který právě ke svému kulatému výročí získal nové kousky, jimiž můžete svým blízkým udělat radost, pokud jim nechcete darovat „jen“ certifikát.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 01. 12. 2018 10:33

„To, proč jsem letos vytvořila spolupráci se známými českými výtvarníky a designéry je právě desetileté výročí našeho projektu,“ říká Tereza Kurovská z oddělení fundraisingu Člověka v tísni.

Mezi speciálními dárky, které byly pro tento rok vytvořeny, můžete najít litografii od Františka Skály, kterou když zakoupíte, přispějete na projekt Voda. Maxim Velčovský vzal obyčejný chléb, který naaranžoval a odlil do sádry tak, že vznikla váza. Koupí jeho díla příhodně přispíváte na projekt Obživa. Svůj deníček nebo malé drobnosti můžete uschovat do lněného pouzdra, které kresbou ozdobila Léna Brauner, na české scéně známá kreslířka. Zakoupením tohoto dárku podpoříte Vzdělání na území Afriky a Asie.


Jednou z novinek je i batoh od samotného ředitele organizace Šimona Pánka. „Šimon je příležitostný kreslíř. Batoh s jeho kresbou je tím více originální, protože je dost pravděpodobné, že se žádná takováto kolekce už opakovat nebude,“ vysvětluje Tereza Kurovská.




Pokud si z nových dárků nic nevyberete, můžete se spolehnout na ty stávající v podobě certifikátů. Kdo dostane pod stromeček Veselou kozu, Kudrnatou ovci nebo povoz s oslíkem? Darovat můžete i měsíc doučování, školní pomůcky, motyku a rýč nebo kadiboudu.


Skutečný dárek je originální způsob, jak darovat hned dvakrát. Vlastně třikrát. Jednou podarujete osobu, která dárek či certifikát dostane. Podruhé podarujete někoho, kdo žije na druhé straně zeměkoule a kdo to doopravdy potřebuje. A potřetí podarujete sebe. A to dobrým pocitem, že jste udělali něco, co má doopravdy smysl.


Důkazem toho, že se jedná o dobrou věc, jsou i mnohé známé tváře, které podpořily tento projekt vystoupením v krátkých vtipných spotech. Jsou mezi nimi známá blogerka Nikola Čechová alias Shopaholic Nicol, herci Miroslav Krobot, Jan Cina, Zdeněk Piškula a celá rodina Trojanových, herečky Eva Holubová, Veronika Arichteva a Tereza Voříšková, spisovatelka Radka Třeštíková s manželem nebo hudebníci Jiří Macháček a Barbora Poláková a mnoho, mnoho dalších.


Podívejte se do naší galerie na fotky z natáčení spotů nebo se inspirujte, jaký dárek byste vybrali vy!


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články