Zázračné účinky cibule, které znaly už naše babičky: Léčí kašel, štípance i pohmožděniny

10. Cibule. Mají překvapivě společný jmenovatel s pečivem: totiž fruktan. Ano, to je onen nestravitelný uhlovodan, co se v našem břiše dlouze převaluje. A způsobuje nadýmání.
Zdroj: Saga.co.uk
Cibule je skvělá na kašel.Umí skvěle odhlenit.Dá se i inhalovat.Umí léčit i namožené svaly.+ 1 fotka+ 2 fotky

Cibule neodmyslitelně patří nejenom do kuchyně, ale také do léčitelství. Oblíbená byla především u babek kořenářek a vy si její zázračné účinky můžete vyzkoušet sami na sobě i své rodině.

Petra Járková
Petra Járková 12. 10. 2019 10:00

Cibule je vlastně naprosto geniální. Co se týče uchování čerstvosti a skladování, klidně si může ležet bez povšimnutí v temném sklepě a stále bude chutnat čerstvě.

Zázrak jménem cibule

Je zásobárnou vitaminů, především vitaminů B a C. Díky těmto skvělým látkám se doporučuje jíst ji syrovou, protože tepelnou úpravou se vitaminy znehodnocují.

Skvělé vlastnosti cibule

Léčí kašel a záněty horních cest dýchacích – nakrájejte cibuli nadrobno a smíchejte ji s medem. Tento sirup skvěle rozpouští hleny v krku a funguje i jako jemné antibiotikum.

Inhalací cibule zaženete virózu – toto věděli už naši předkové a tímto způsobem opravdu léčili svá nachlazení. Nakrájenou cibuli si na noc dejte na noční stolek a jděte spát. Až se ráno probudíte, budete cítit úlevu.

Uleví po poštípání komáry – na postižené místo stačí přiložit plátek cibule a nechat působit. Protivné svědění po pár minutách zmizí, nebo alespoň poleví.

Cibulový obklad na pohmožděniny – jemně nakrájenou cibuli zabalíme do látky, ve které ji ještě zkusíme pořádně promačkat, aby se uvolnila veškerá šťáva. Přiložíme na bolavé místo a necháme přes noc působit.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články