Legendární kytarista a otec slavného rapera zemřel náhle před třemi lety. Ota Petřina by dnes oslavil 69 let

Otakar Petřina patřil mezi hudební legendy. Jeho syn říkající si Marpo se hudbě věnuje také.
Jeho syn Marpo se hudbě věnuje taky.Podle hudebních kritiků byl Petřina nejlepším kytaristou, který se na naší hudební scéně objevil.Otec a syn.Kvůli svým dlouhým vlasům měl za komunistů zakázáno vystupovat.+ 1 fotka

Skládal hudbu pro takové hvězdy, jako například Martu Kubišovou, Václava Neckáře nebo Petru Janů. Jeho písně se staly hity a i dnes je stále hrají rádia. Zůstal po něm úspěšný syn, který se věnuje rapu a říká si Marpo. Jeho náhlou smrtí ztratil hudební svět velkého umělce. Řeč není o nikom jiném než o skvělém Otakaru Petřinovi.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 05. 06. 2018 16:38

Podle hudebních znalců se jednalo o nejlepšího kytaristu v ČR. Vystudoval Pražskou konzervatoř. Po absolutoriu začal hrát v Divadle Rokoko. Byl při rozchodu slavných Golden Kids, které taky doprovázel. Pro Golden Kids (Neckář, Vondráčková a Kubišová) složil první písničky. Poté několik let vedl Neckářovu doprovodnou kapelu Bacily. Hudbu i texty psal nejen pro Neckáře, ale i třeba pro C&K Vocal, kde vystupoval i Luboš Pospíšil, a Petru Janů, zahrál si například i se skupinou Katapult. Náročnější skladby pak zařadil na své sólové desky Super-robot (1978) a Pečeť (1983). Napsal také hudbu ke dvěma filmům. Jako skladatel měl velký úspěch. Jeho písně zpívali Jiří Korn, Hana Zagorová, Aleš Brichta a Jitka Zelenková.  Kvůli dlouhým vlasům, které odmítl ostříhat, nesměl za totality 14 let vystupovat a pracoval pouze ve studiu.

Smrt

Jeho smrt byla náhlá. Dlouho sice zápasil s rakovinou plic, ale do poslední chvíle se cítil dobře... Spekuluje se, že ho zabila jeho velká láska k cigaretám. Nemohl se jich vzdát.

 

 

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články