Máte v domě myši, nebo hůř, potkany? Víme, jak se jich zbavit

Myši umí nadělat nejenom pořádnou neplechu, ale také mohou přenášet nemoci
Zdroj: zdroj: pixabay
kočky rády loví myšiMyši jsou škůdciPotkani jdou jedni z nejchytřejších hlodavců. Díky tomu na ně jedy a pasti tolik nezabírajíPo pozření jedu umírá myš asi po sedmi dnech+ 1 fotka+ 2 fotky

Hlodavci a člověk jsou nepřáteli už po mnoho tisíc let. Od dob, co se člověk začal zabývat zemědělstvím, snaží se myši hubit. Aby také ne. Dovedou nadělat opravdu velkou paseku. Jak na tyto mrchy nejlépe vyzrát?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 24. 04. 2018 08:19

Máte doma potkany? Bůh s vámi

Na malé myšky stačí jed nebo obyčejná pastička. Potkani jsou ale mnohem vyšší level. Jsou totiž neuvěřitelně inteligentní a tím je jejich hubení těžší. Jed na ně nefunguje. Potkani jsou totiž velice opatrní. Když se jim nějaké krmení, které najdou, nezdá, povolají členy své kolonie, kteří jsou v hierarchii nejníž, a použijí je jako ochutnávače. Když tito ochutnávači uhynou, této podezřelé potravy se potom už ani nedotknou. Potkani jsou také velcí mlsouni. Vybírají jen ty nejlepší kousky, které žerou. K sehnání je mnoho potkaních plašiček a rušiček nebo speciální potkaní pasti. Kdyby ani to nezabralo, je na místě objednat odbornou deratizaci. Potkani patří k nejinteligentnějším hlodavcům a některé pasti jsou schopni opravdu chytře obejít.

Myši

Nejprve najděte skulinu, kterou vám do bytu lezou. Ke kusu chleba, který necháte na podlaze, vysypejte mouku nebo sádru. Myší stopy vám napoví, kudy si k vám našly cestu. Jejich vstupní bránu ubedněte, aby k vám nemohly vlézt znovu. Myši mají rády nepořádek. Ukliďte veškeré zbytky jídla, které by je mohly lákat vás znovu navštívit.

Pasti

Pastičky na myšli koupíte všude. Jsou levné a velice účinné. Jestli vám je líto myšky zabíjet, můžete si koupit i odchytové klece a myši z nich pouštět živé například na pole. Ale pozor, rády se vracejí.

Nevýhoda jedů

Jed na myši je velice účinný. Prodává se ve speciálních boxech, takže se nemusíte bát, že ho pozře například pes. Myš většinou hyne sedm dní po pozření jedu. Nevýhodou je, že může zemřít v bytě, a když ji nenajdete včas, začne se rozkládat a smrdět.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články