Medové masky: Jak se postarat o vlasy po náročné letní sezóně?

Vaše vlasy si zaslouží jen tu nejlepší péči
Zdroj: Pixabay
Dopřávejte svým vlasům olejíčky, zábaly a maskyKávový zábal vám udělá s vlasy divyVaše vlasy si zaslouží jen tu nejlepší péčiMísto k snídani si dejte jogurt na vlasy+ 1 fotka

Léto jste strávili na sluníčku a ve vodě, vlasy jste nechávali jen tak uschnout, žádné kondicionéry ani jiná ochrana. A teď máte na hlavě něco, co se podobá smetáku. Poradíme vám, jak vlasy po létě rychle zregenerovat a neuškodit jim ještě více.

Redaktor
Redaktor 17. 10. 2018 09:24

Po létě je nutné vlasy hydratovat speciálními maskami, samozřejmě raději doporučujeme přírodní než kupované v obchodě. Doma si je můžete snadno vyrobit a ještě ušetříte.

Naším tipem je kávový zábal

Brunetky mohou kávou snadno zvýraznit barvu svých vlasů – uvařte si půl litru černé kávy, nechejte vychladnout, naneste na vlasy a zakryjte potravinovou fólií. Po půl hodině vlasy opláchněte.

Jogurtový zázrak

Pokud chcete mít vlasy lesklé, stačí na mokré vlasy nanést bílý jogurt se lžící medu a nechat působit alespoň pět minut. Osvědčil se nám i žloutek s medem – sice dost lepí, ovšem vlasy pak máte nádherně lesklé. Při vymývání použijte vlažnou vodu – opravdu to dodržte, jinak se vajíčko srazí a vlasy se vám zacuchají.

Pryč s rozlámanými konečky

Na rozlámané a roztřepené konečky je zase dobrý žloutek smíchaný s olivovým olejem a mletou kávou. Káva obsahuje hodně kofeinu, který zvyšuje krevní oběh a podporuje prokrvení pokožky. Díky ní se zvýší i výživa vlasů. Tuto masku proto nanášejte nejen na samotné (suché) vlasy, ale také ji jemně vmasírujte do pokožky. Nechte působit alespoň 20 minut a pečlivě opláchněte opět vlažnou vodou.

Avokádové pokušení

Perfektní je také avokádo s medem, olivovým olejem a citronem. K takové masce stačí rozmačkané zralé avokádo, lžíce medu, pár kapek citronové šťávy a lžíce olivového oleje. Doba působení by měla být mezi dvaceti až třiceti minutami.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články