Milovníci červené knihovny roní slzy: Zemřela Rosamunde Pilcher. Proč její romány vypadaly jako přes kopírák?

V požehnaném věku 94 let zemřela spisovatelka Rosamunde Pilcherová
Zdroj: Profimedia
V požehnaném věku 94 let zemřela spisovatelka Rosamunde PilcherováVšichni hlavní hrdinové vypadají jako přes kopírákVždy se jedná o slušného muže z dobré rodiny a cudnou ženuVášnivá láska z jejích příběhů přímo stříká+ 6 fotek+ 7 fotek

Tato spisovatelka byla bezpochyby královnou červené knihovny, její romány i povídky mají bezpočet filmových a televizních podob. A i když už není mezi námi, navždy zůstane hvězdou i důvěrnicí ženských srdcí.

Redaktor
Redaktor 08. 02. 2019 08:08

Rosamunde Pilcher vyrostla v romantickém prostředí vesničky Lelant v anglickém Cornwallu. Sem také situovala svá díla. Skalnaté pobřeží, majáky, pastviny, louky a zahrady plné květin, to byl svět jejích hrdinů.

Je proto zajímavé, že spisovatelka byla - na rozdíl od hrdinů svých knih - věcná, racionální a vůbec ne sentimentální.

O její smrti informoval deník The Guardian, tomu to potvrdil její syn Robin během včerejšího dne.

„Až do Vánoc byla ve skvělé formě, po Novém roce ale trpěla bronchitidou. Čekali jsme, že se z toho dostane a brzy bude opět zdravá. V neděli v noci ale dostala mrtvici a už se neprobrala,“ sdělil deníku Robin Pilcher.

V osmnácti letech vydala svou první povídku a od té doby napsala desítky knih. V roce 2002 jí byl britskou královnou Alžbětou II. udělen Řád britského impéria.

Spisovatelka ve svých knihách oživila spousty romantických hrdinů a i když svou aktivní kariéru ukončila už v roce 2000, její knihy a snímky na jejich motivy se především v Německu těšily velké oblibě.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články