Mnoho věcí, mnoho starostí: Jak nám blahobyt vlastně dělá špatně

Jeden by mohl říct, že se máme tak dobře, až nám to dobře nedělá.
Zdroj: unsplash.com
Američtí vědci objevili psychologii nepořádku.Zjistili, že nepořádek a vysoká míra neorganizovanosti všech našich věcí nedělá dobře minimálně dospělým lidem.Údajně zejména ženám.Blahobyt nám začal přerůstat přes hlavu.+ 2 fotky+ 3 fotky

Američtí věci zase na něco přišli. Není to nic průlomového, vlastně je to věc tak samozřejmá, že vás ani nenapadne se nad ní zamyslet.

Redaktor
Redaktor 24. 01. 2019 19:11

Jedná se zkrátka o to, že kdo má nepořádek v bytě, má nepořádek i v hlavě, potažmo v celém svém životě. A američtí vědci se zaměřují na ženy. Jsou to hlavně představitelky něžného pohlaví, které se, pokud mají doma velké množství přebytečných věcí, jeví jako nevyrovnané osoby.

Přeplněný domov je stresující domov. Tedy to je výsledkem chicagského výzkumu, který se zaobíral lidmi, kteří žijí v neuspořádaném prostředí obklopeni různými věcmi. Tito lidé se nutně nemusejí označovat jako „bordeláři“. Žijeme zkrátka v době, kdy si většina z nás může koupit to, co chce, a tak se nám doma hromadí krámy a další krámy a další krámy.




Je tedy důležité rozlišit čuníka, který má pod postelí týden staré ponožky a nad nádobím ve dřezu už se rojí octomilky a člověka, který jde kolem výlohy s porcelánovými psíky a o pět minut později odchází s pěti kousky. Kupujeme si věci, protože chceme a můžeme. Ty nám poté začínají padat doma na hlavu, stejně jako naše životy. V podstatě se zadusíme vlastním blahobytem.


Chcete-li tedy volně dýchat, mít v životě jasno a cítit se pohodově, rozmyslete si příště, jestli opravdu potřebujete další „lapač prachu“ na vaši poličku, která už tak pomalu odpadá ze zdi pod náporem VĚCÍ. A extrémně bacha, pokud jste žena. Říkají to američtí vědci.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články