Módní trendy: Proč si dát na oblékání záležet a jakými pravidly se řídit?

Jakými pravidly se řídit při výběru módních kousků?
Zdroj: Pixabay
V každé době se nosilo něco jiného, dnes třeba pro někoho směšnéhoSlaďte svůj outfit k dokonalostiŠaty dělají ženuJak se obléci do práce a jak do města na kafíčko?+ 1 fotka+ 2 fotky

Proč bych se vůbec měla zajímat o nějakou módu? Není snad jedno, co nosím? Co je komu do toho? Tyto otázky si klade spousta z nás. Většinou když nám připadá, že naše skříň zeje prázdnotou a my nemáme co na sebe. Skepse však není na místě. Myslete pozitivně a raději si řekněte, že je důležité vypadat i cítit se dobře a něco s tím dělejte.

Redaktor
Redaktor 17. 10. 2018 15:16

Pojďme se podívat na pár argumentů, které jistě znáte ze svého okolí nebo jste je třeba samy v minulosti používaly. Vraťte se k nim objevte znovu kouzlo světa módy.

Móda se stane vaším koníčkem

Nejpádnějším a v podstatě jediným potřebným důvodem, kterým můžete odůvodnit svou zálibu v módě, je ten, že se vám prostě chce. Móda může být koníček jako kterýkoli jiný.

Baví vás to, tak to dělejte. Když budete mít potřebu se před někým hájit, určitě mezi jeho zálibami najdete nějakou úplně stejně „hloupou“, jako je vaše móda. Třeba sbírání figurek z Hvězdných válek nebo natírání nábytku na bílo.

Budete vypadat k světu

Všichni chceme být krásní a kdo říká, že ne, ten tráví před zrcadlem nejdelší dobu. Touha vypadat dobře je vlastní mužům i ženám, dětem i seniorům. I zvířatům. Kdo má nejkrásnější peří a umí nejlépe tančit, získá

samičku. Rádi se díváme na krásné lidi v časopisech, ve filmech i kolem sebe a sami toužíme být co nejhezčí. Těží z toho ostatně miliardový módní i kosmetický průmysl, kadeřníci, stylisté, prodejci zdravé výživy i fitness

centra. Komu nebyla nadělena výjimečná krása od přírody, a že je nás hodně, ten má plné právo docílit toho oblečením a kosmetikou, kdykoli dostane chuť. Není na tom nic špatného ani povrchního.

Budete dobře působit na lidi kolem

Protože všichni zcela běžně posuzujeme ostatní podle vzhledu a dáme na první dojem, můžeme toho využít a vhodnou úpravou zevnějšku zapůsobit tak, jak zrovna potřebujeme. I sebevětší zastánci hesla „můžu si nosit, co

chci a ostatní mě nemají právo soudit“ si na pracovní pohovor berou slušné oblečení a na rande něco, v čem vypadají dobře.

Podvodníci se oblékají jako slušní lidé, protože potom snadněji získávají důvěru obětí. Mužům se líbí hezky upravené ženy a ženám hezky upravení muži. Oblečení je zkrátka součástí neverbálního vyjadřování, a proto si jím můžete výrazně pomoct – nebo taky pěkně zkazit šance. Úplně stejně jako slovy, která říkáte.

Snažíte se pochopit, proč se někdo nechce zajímat o to, co nosí, i když by s trochou péče přece musel vypadat úžasně? Nechápete to? Pak se začtěte do skvělé nové knihy Vše, co jste chtěli vědět o módě, která vám zodpoví všechny otázky, které si o módě, trendech, stylu i materiálech kladete.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články