Narodilo se vašim příbuzným miminko? Jaký dárek by pro něj byl nejlepší?

Ilustrační foto
Zdroj: pixabay.com

Nechce se vám neustále dávat dupačky a dudlíky? Poradíme vám, jaké jiné dárky jsou pro nové miminko, které do vaší rodiny přišlo, vhodné a potěší.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 11. 05. 2018 12:47

Mince do kolébky

Za dob našich prapraprababiček se tento zvyk opravdu dodržoval a dnes se opět vrací. Věnováním mince do kolébky přejete novorozenému děťátku do života hojnost, štěstí a blahobyt. V Česku se dokonce razí speciální mince, které se vkládají dětem do kolébky.

Soupravička na otisky prstíků a chodidel

Dá se sehnat snad ve všech prodejnách s dětským sortimentem. Je to speciální hmota, která se uválí. Když do ní obtisknete ručičky a nožičky miminka, zatuhne a drží tvar. Je to skvělý dárek, který zůstane památkou. Prodávají se i s rámečkem, do kterého můžete tento ,,odlitek“ vložit spolu s fotkou miminka.

Kurz vaničkování

Tento kurz je pro děti už od šesti týdnů. Jedná se o pohybovou aktivitu, která pomáhá k dobrému vývoji. Dobrý je jak na psychickou stránku, tak na tu fyzickou. Děti mají rády vodu a rády se koupají. Na kurz nemusí nutně chodit maminka. Stačí i tatínek nebo někdo jiný z rodiny.

Zlatý křížek

Další velká tradice, která se v některých rodinách dodnes dodržuje. Kupte malému dítku do postýlky zlatý křížek, který si později může pověsit na řetízek a nosit ho. Tento šperk má pro mnoho lidí v pozdějších letech velký význam a opatrují ho jako oko v hlavě.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články