Naši domácí mazlíčci jsou géniové, Podívejte se, jaké skvělé smysly mají

Zvířata jsou, co se týče smyslů, mnohem dál, než člověk. Kdyby člověk neměl svůj mozek, v přírodě by zřejmě neměl šanci přežít.
Zdroj: pixabay
Zvířata jsou neuvěřitelně citlivá a vnímaváDokáží předvídat katastrofyi smrt svých páníčkůLidské smysly jsou oproti těm zvířecím neuvěřitelně zakrnělé+ 1 fotka

Pár dní před ničivou vlnou tsunami, která udeřila na Srí Lanku v roce 2004, se zvířata začala chovat opravdu podivně. Domácí zvířata byla nervózní a divoká utíkala do nejvyšších kopců a hor na ostrově. Jako by tušila, že něco takového přijde. A ono opravdu přišlo. Mají tedy zvířata jakési nadpřirozené schopnosti? A co dalšího umí?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 20. 05. 2018 18:40

Předtucha

Říká se, že pes prezidenta Lincolna začal výt v Bílém domě ve chvíli, kdy byl jeho slavný pán zastřelen v divadle. Nikdo neví, jak to zvířata dělají, ale opravdu umí předvídat situace.Viz vlna tsunami.

Telepatie

Psi jsou velice vnímaví a aniž bychom něco řekli, vědí, co chceme udělat. Ví, kdy mají například vystoupit z auta, aniž bychom jim něco říkali, nebo dokáží rozpoznat, že se jejich milovaný pán vrací domů, aniž by viděli či slyšeli jeho auto.

Orientace

Na světě existují zvířata (nejenom psi), která mají ve svých hlavách kompas. Cestu domů najdou i bez map. Někteří psi to zvládají i bez toho, aniž by šli po své stopě. Díky vnímání magnetického pole Země či jinému dosud neodhalenému smyslu jsou přesnější než GPS ve vašem mobilu.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články