Nejbohatší muž planety Bill Gates slaví 64. narozeniny: Vysokou školu nedokončil, jeho prvním programem byly elektronické piškvorky

Spojené státy americké – Bill Gates (majetek kolem 1,81 bilionu korun).
Zdroj: Rick Wilking/Businessinsider.com
S dcerou JenniferGates miluje knihy. V jeho obří rezidenci má obrovskou knihovnu, kam chodí denněLidé z jeho okolí říkají, že i přes to, kým je, zůstal velice lidskýmNa charitu a pomoc druhým věnoval spousty peněz+ 1 fotka+ 2 fotky

Bill Gates. Nejvlivnější, nejúspěšnější a nejbohatší muž planety. Jeho majetek se odhaduje na 90 miliard amerických dolarů. To je jako polovina HDP celé České republiky. Pro srovnání, majetek nejbohatšího Čecha Petra Kellnera činí 264 miliardy korun. Oproti Gatesovi je ,,chudákem“. Jaké další zajímavé věci jste o tomto nejbohatším člověku planety nevěděli?

Petra Járková
Petra Járková 28. 10. 2019 08:00

Studoval na Harvardu, ale nikdy ho nedokončil, takže nemá žádnou vysokou školu. I tak se dokázal stát nejbohatším mužem světa.

Elektronické piškvorky

Na Harvardu jednou prohlásil a zapřisáhnul se, že se do svých 30 let stane milionářem. V jedenatřiceti už byl miliardář. Jeho vůbec prvním programem byla elektronická hra piškvorky. Microsoft založil ve svých 20 letech.

Vybral si obyčejnou holku

Jeho žena byla sekretářkou a poznali se, když pro Microsoft pracovala. Vidíte? Ani nejbohatší muži planety neprahnou po vychrtlých modelkách a spokojí se i s ,,obyčejnou“ sekretářkou.

Dcera na brigádě v Mekáči

Má 3 děti – Jennifer Katharine, Roryho Johna a Phoebe Adele, které se prý snaží nerozmazlovat. Jeho dcera Jennifer byla dokonce spatřena, jak si vydělává v McDonaldu.

Rozdělení majetku

Gates řekl, že až zemře, rozhodně nedá veškerý majetek dětem. Každému z nich odkáže ,,jen“ 10 milionů dolarů a zbytek poputuje na charitu. Zastává totiž názor, že přemíra náhle zděděných peněz by nebyla v zájmu dětí. Kdybychom ho porovnávali se zeměmi světa, majetek Billa Gatese by se umístil na 37. příčce nejbohatších zemí.

Charita

Bill Gates se velice věnuje charitě. Se svou ženou vedou nadaci a Gates je velice štědrým dárcem. Díky miliardám, které věnoval na vakcíny a na zlepšení lékařské péče, zachránil až 6 milionů lidských životů. Jeho dnes již zesnulý kolega Steve Jobs za svůj život nevěnoval na charitu ani halíř. Gates daroval více než 28 miliard dolarů.

Nekonečné jmění

Jeho majetek si málokdo dokáže reálně představit. Je tak velký, že kdyby ho chtěl Gates celý rozházet a utratit, musel by po dobu 218 let utrácet milion dolarů denně.

NA FOTKY ZE ŽIVOTA NEJBOHATŠÍHO MUŽE SVĚTA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články