Nejočekávanější české filmy 2019: Drama Narušitel i komedie Ženy v běhu

Cena za štěstí.
Zdroj: Csfd
Cena za štěstí.Hodinářův učeň.Léto s gentlemanem.LOVEní+ 6 fotek+ 7 fotek

Ač jsme co do rozlohy malou zemičkou, nic to nemění na tom, že točíme velké množství filmů. A nutno podotknout, že většinou kvalitních. Jinak tomu nebude ani letos a vy se tak můžete těšit na spoustu skvělých snímků s excelentními hereckými výkony.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 17. 01. 2019 08:06

Leden

V lednu nás čekají hned tři premiéry. Právě běží česká komedie Cena za štěstí, kde se dozvíme, že obyčejné lidské štěstí může mít mnoho podob. Někdy jasných, někdy nečekaných. Kde ho ale hledat a co mu obětovat?

24. 1. přijde do kin drama Narušitel. Hlavní hrdinou je armádní pilot, který nadevše miluje létání, musí přehodnotit svůj život, když se na něj během socialismu provalí spolupráce s StB.

A poslední lednovou novinkou je opět komedie - Ženy v běhu. Na tu si můžete zajít od 31. 1. Vypráví příběh rázné ženy a matky tří dcer, která se rozhodne splnit poslední přání svému manželovi a společně jako rodina uběhnout maraton.

Únor

Valentýnský únor se ponese i v duchu romantiky. Nejprve ale začne komedií Na střeše, kde se setkáme se zahořklým starým důchodcem, který se stará o mladého Vietnamce, jenž mu vlije sílu do žil.

Slíbená romantika proběhne díky Létu s gentlemanem. Film o postarším manželském páru, který zažije během návštěvy chalupy krizi, když se žena zakouká do bohatého gentlemana, který koupil nedaleký zámek, můžete v kině navštívit přímo na svátek svatého Valentýna.

Do třetice přijde opět komedie. Úhoři mají nabito vypráví o dvojici bratrů, kteří si z nudy hrají kdesi v Pošumaví na Robiny Hoody a v převlečení za zásahovou jednotku pomáhaji lidem. Jenže jednou se ocitnou v nesprávnou dobu na nesprávném místě.

Březen

Jaro do kina přinese opět romantiku v podobě LOVEní. Film vypráví o dívce, která celý život snila o pohádkové svatbě a jíž uteče její snoubenec přímo od oltáře. A to jen rozehraje další lavinu zábavných situací.

Od 14. 3. si zajděte na milostný příběh mezi dvěma ženami Skleněný pokoj, odehrávající se v ikonistickém modernistickém domě, postaveném Ludwigem Miese van der Rohem v Československu – vile Tugendhat.

Duben

V dubnu na filmová plátna zaútočí Teroristka. Iva Janžurová v roli postarší paní, která si už nechce připadat divně, proto si sežene zbraň a použije ji proti těm, kdo jí ubližují.

4. 4. v kinech začnou hrát ještě jeden film. Jedná se o legendární animovaný Čtyřlístek. Velké dobrodružství Čtyřlístku nadchne nejen malé diváky, ale nostalgicky si zavzpomínáte i vy.

Srpen

Po poměrně dlouhé pauze se s dalším českým filmem můžete setkat až v srpnu. A to s pohádkou Hodinářův učeň. Zlá sudička Lichoradka chce zvrátit osud mladého hodináře, kterému její hodní bratři přiřkli bohatství a lásku.

Další, čemu se budeme moci v parném létě zasmát, je komedie Přes prsty. Film vypráví příběh dvojice plážových volejbalistek, které aktuálně řeší pokračování společné kariéry a do nějž vstoupí nečekaně svérázný majitel volejbalového hřiště.

Září

Září se ponese v duchu válečného snímku Nabarvené ptáče. Dramatický lidský příběh na pozadí osudu malého chlapce zaobírající se bezprostředním vztahem mezi předsudky, xenofobií a krutostí na jedné straně a nevinností na straně druhé.

26. 9. začnou kina promítat drama Národní třída.  Příběh sídlištního rváče Vandama, který prý byl prvním, kdo v listopadu 1989 na Národní třídě dal první ránu a rozpoutal tak akci, která vedla až k pádu komunismu.

Říjen

Na podzim zažijete orgie. A to třeba s filmem Pražské orgie, který vás zavede do Prahy 70. let minulého století, kdy přijíždí slavný americký spisovatel, aby odvezl rukopis povídek napsaných v jazyce jidiš, jejichž autor byl zavražděn nacisty.

Nezklame jistě ani komedie Aristokratka. Film vypráví příběh rodiny potomka českého šlechtického rodu Franka Kostky, který se po boku své ženy Vivien a dcery Marie vrací z New Yorku do Čech převzít rodové sídlo zámek Kostka.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články