Největší záhada 20. století rozluštěna. Přežila velkokněžna Anastazie rodinný masakr?

Přežila Anastazie?
Zdroj: Wikipedia
Celá rodina cara Mikuláše byla vyvražděna. Mikulášovi nepomohl ani jeho bratranec, který byl Anglickým králemAnastazie byla smíškem. I v těch nejtěžších chvílích se snažila svou rodinu rozveselitO Anastazii byla natočena i animovaná pohádka. V té masakr přežilaA dokonce se o ní hraje na Broadwayi muzikál+ 1 fotka

Doplatily na svůj původ. Pouze svým jménem a svým otcem se provinily děti posledního ruského cara Mikuláše II. Alexandroviče Romanova. Celá carova rodina byla během ruské revoluce a občanské války v Rusku roku 1918 potupně postřílena ve sklepě v Jakatěburgu. Opravdu nikdo z carovy rodiny tento masakr nepřežil?

Redaktor
Redaktor 26. 06. 2018 16:47

Přežila Anastazie?

Byla nejmladší dcerou cara Mikuláše a také největším smíškem. I když se nad její rodinou začala stahovat mračna, ona se vždy snažila být pozitivní a rodiče i sourozence rozveselit. Odmalinka jí bylo pro její čipernou povahu přezdíváno Rarášek. Když byl později hromadný hrob carské rodiny exhumován a ostatky se měly převézt zpět do Petrohradu, její tělo nebylo nalezeno. Znamenalo to snad, že se 17leté velkokněžně nějak podařilo utéci a masakr přežít?

„Jsem velkokněžna Anastazie a přežila jsem.“

Kam se podělo tělo velkokněžny dlouho nebylo známo. V roce 1920 se objevila záhadná Anna Andersenová, která tvrdila, že ona je Anastazie. Případ zaznamenal obrovský zájem a k údajné přeživší Anastazii se začali slétávat novináři. Anna byla velkokněžně opravdu podobná. Věděla toho o carské rodině opravdu hodně a velice barvitě vyprávěla, jak probíhal poslední večer s její rodinou. Celé to mělo ale jeden velký a podstatný háček. Anna Andersonová neuměla ani slovo rusky. Nakonec se ukázalo, že se jedná o polku jménem Franziska Schanzkowska. I když se zjistilo, že je to podvodnice, Francizska se až do svých čtyřiceti let soudila za přiznání své identity. Až do své smrti věřila, že právě ona je ruskou následovnicí trůnu.

Kde je Anastazie?

To se dlouho vůbec nevědělo. Přežití Anastazie se stalo opravdu záhadou. Časem se začaly rojit výpovědi údajných svědků, kteří odpřísáhli, že velkokněžnu viděli v USA. V roce 2008 se však konečně ukázala pravda. Ostatky mladinké princezny byly konečně nalezeny a převezeny do Petrohradu, kde odpočívají její rodiče s jejími sestrami a bratrem.

Byla to jatka

Jak vypadaly poslední minuty carské rodiny? Jejich smrt, především mladých princezen, byla opravdu trýznivá. Uprostřed noci 17. července 1918 je carova rodina probuzena a spolu s jejich nejvěrnějším služebnictvem poslána do sklepa, kde jsou přichystány dvě židle na sezení. Nejmladší syn cara Alexej měl zlomenou nohu, a tak ho jeho otec nesl v náručí, protože nemohl chodit. Rodině je řečeno, že se jdou vyfotografovat. Car s carevnou si tedy sedli na židle a jejich 4 dcery se postavily za ně. Alexeje si posadil Mikuláš na klín. K jejich překvapení ovšem do místnosti nepřišel nikdo s fotoaparátem, ale četa po zuby ozbrojených vojáků. Poslední, co car slyšel, bylo, že on a jeho rodina budou popraveni. Potom začala střelba. Ne všichni byli okamžitě mrtví. Princezny si do šatů zašily diamanty, aby je nemohli bolševici ukrást. Takto vyzdobené šaty tedy fungovaly jako neprůstřelné vesty. Anastazie, Olga a Taťána tedy byly ubodány bajonety.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články