Nejvtipnější česká zpěvačka Bára Poláková překvapila novým klipem natočeným na jeden záběr a živě vysílaným na Instagramu

Nový klip Polákové je první svého druhu
Zdroj: Instagram.com
Bára se svým manželem hercem Pavlem LiškouZ natáčení klipuKolik potřebujeme přátel na sociálních sítích, abychom byli šťastní?Báře s klipem pomáhal i youtuber Pedro+ 1 fotka+ 2 fotky

Oblíbená česká zpěvačka se opět postarala o senzaci. Nový klip k písni 2-8-5 totiž vysílala živě na Instagramu. Do natáčení, které probíhalo na jeden záběr na mobilní telefon, se zapojili její kamarádi i známí youtubeři a influenceři.

Redaktor
Redaktor 03. 10. 2018 10:59

Po videu k prvnímu singlu z alba ZE.MĚ natočeném pozpátku je klip k písni 2-8-5 dalším originálním počinem Polákové a jejího týmu. Živě vysílaný klip na jeden záběr je totiž novinkou nejen na české hudební scéně. Na scénáři a režii se Barbora Poláková podílela s Jakubem Machalou a jelikož vše natáčela na svůj telefon, byla i kameramanem.

„Největší nervy jsem měla z toho, abych nepokazila záběr. Měla jsem přesný timing na každého, aby mi to vycházelo správě na refrény. A bála jsem se, že někoho nezaberu přesně. A ono to potom všechno vyšlo. Byla to euforie,” popisuje natáčení Bára.

Na tvorbě videa se podílela celá řada zpěvaččiných přátel. Mezi nimi například Pavel Liška, Jan Révai, Jiří Zeman, Petra Nesvačilová, Hana Vágnerová, Marie Štípková a Markéta Frösslová.

Účinkování neodmítli ani známí čeští youtubeři a influenceři — Shopaholic Nicol, Pedro, MenT, FattyPillow, Tary, kteří v různých situacích přibližují svět sociálních sítí. Poláková pak prostřednictvím svého telefonu jednotlivými scénami diváka provádí.

„Jedním z nejtěžších úkolů bylo vymyslet, jak zapojit a synchronizovat zvuk. Měla jsem na sobě přidělanou jednu krabičku s odposlechem do uší a druhou spojenou s mobilem. Tam vedl kabel, který nejde běžně pořídit. Bylo to složité vyrobit. Našemu zvukaři Jaromíru Čížkovi to trvalo týden. Je to borec,” směje se zpěvačka.

Během 24 hodin shlédlo klip v Instastories sedmdesát tisíc lidí. Video na IG TV Polákové vidělo prozatím téměř 50 tisíc lidí, na Facebooku měl pak příspěvek dosah až půl milionu sledujících. Poláková na sledovanost ale vyzrála, kromě ní natáčení klipu svým pohledem zaznamenávala také většina zúčastněných, čímž se pavučina shlédnutí neustále šíří. Sestřih záběrů od zhruba padesátky lidí tak vytvořil unikátní dílo.

Děj videoklipu a způsob jeho zpracování ale nejsou náhodné. Korespondují s tématem písně 2-8-5, která hledá odpověď na otázku, kolik potřebuje mít člověk na sociálních sítích přátel či sledujících, aby byl šťastný.

„Přemýšlela jsem nad tím, proč a kolik ideálních světů chceme vlastně sledovat. A co to s námi dělá. Kromě inspirace, kterou Instagram bezesporu je, to jsou i pocity chtění a vlastní méněcennosti. Píseň komentuje tenhle svět, který je všude kolem mne. Není to kritika a není to oslava. Je to čistě komentář. Jsem šťastná, že vyšel zamrzlý záběr na puberťáky sedící na gauči, jak koukaj do mobilů. Je to pro mne silný obraz,” uzavírá Poláková.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články