Nepříjemné strie, které se objevují během těhotenství. Poradíme, jak na ně

Strie umí pořádně potrápit
Zdroj: zdroj: pixabay
Operace nemusí být vždy úspěšnáPokožku hydratujete tak, že budete hodně pít neslazené vodya jíst hodně vitamínůKrémy, které jsou také velice užitečné+ 1 fotka+ 2 fotky

Každá nastávající maminka si užívá pohled na své krásně se zakulacující bříško. A každá si také dělá starosti, když se jí na břiše objeví první strie, které k těhotenství jednoduše patří. Jak s nimi bojovat a jak se jim snažit předejít?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 09. 04. 2018 10:53

Strie trápí ženy s nadváhou, ale i ženy, které rychle zhubnou. Velkým strašákem jsou pro těhotné ženy, kterým ve velmi krátkém intervalu vyroste bříško do obřích rozměrů. Tvoří se většinou ve třetím trimestru. Kdo má ke striím genetické dispozice, toho mohou přepadnout i mnohem dříve.

Strie

Lidská kůže má výborné elastické vlastnosti, ale natahovat se do nekonečna a z čista jasna také nemůže. Strie jsou tedy důsledkem velkého natažení a popraskání kůže. Strie mohou souviset i s nedostatkem kolagenu v těle nebo dehydratovanou pokožkou. Velkou roli hraje i genetika.

Jak na ně?

Důležitá je prevence. Čím dříve začnete proti striím zbrojit, tím méně se jich na vašem těle objeví. Někdy se neobjeví vůbec. Někomu zase nepomohou ani ty nejdražší krémy a strie se mu objeví tak jako tak.

Když se dozvíte, že jste těhotná, začněte mazat. I když zatím žádné bříško nemáte. Pomohou krémy s vitamínem A a E. Mažte alespoň 2x denně.

Výborné jsou také prostředky z bambuckého másla, aloe vera, olivového oleje, kyseliny glykolové a retinoidů.

Důležitá je i hydratace pokožky. Docílíte toho prostým pitím minerálních vod bez příchuti.

Změňte jídelníček

I to, jak se stravujete se odráží na vzhledu vaše ho těla. Jezte potraviny, které jsou bohaté na zinek a vitamíny A, C a E. Jezte zdravě a nepřejídejte se.

Pomůže operace?

Když se přes veškerou snahu strie na vašem břiše objeví, můžete jít po porodu na jejich odstranění. Bývá to účinné, ale ne vždy se to podaří úplně dokonale. Hodně hluboké strie mohou být i po zákroku viditelné.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články