Newyorčan (22) prožívá noční můry živěji než ostatní. Jeho fotky mluví za vše

Nicolas Bruno trpí poruchou zvanou spánková paralýza.
Zdroj: Yatzer.com
Newyorčan (22) prožívá noční můry živěji než ostatní. Jeho fotky mluví za všeNewyorčan (22) prožívá noční můry živěji než ostatní. Jeho fotky mluví za všeNewyorčan (22) prožívá noční můry živěji než ostatní. Jeho fotky mluví za všeNewyorčan (22) prožívá noční můry živěji než ostatní. Jeho fotky mluví za vše+ 11 fotek+ 12 fotek

Bát se je čas od času příjemné. Pustit si horor uprostřed bouřky a chroupat k němu chipsy může mít podmanivou atmosféru. Pokud se ale stanete jeho ústřední postavou a nemůžete utéct, je to něco, co byste nepřáli ani z legrace nikomu.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 17. 02. 2017 06:08

Tento stav se nazývá spánková paralýza. A dvaadvacetiletý Nicolas Bruno z New Yorku ho zná bohužel moc dobře. Už sedm let čelí živým nočním můrám – jeho mysl je na rozdíl od jiných spáčů úplně probuzena.

Během spánku vstupujeme do REM fáze, v níž sny bývají živé a barevné. Těla obyčejných smrtelníků se uvedou do stavu paralýzy, aby předešla zhmotnění těchto snů.

Brunovo tělo však pracuje jinak. Během nočním můr je plně při vědomí. A zažívá ošklivé halucinace.

„Myslel jsem, že jsem v zajetí démonů,“ citoval ho server BoredPanda. Hororové noci ho přivedly k nespavosti a depresi.

Všechno se změnilo na střední škole. Tehdy mu jeden pedagog navrhl, aby noční děsy dokumentoval. A právě fotografické rekonstrukce hrůz mu pomohly se s problémem vypořádat.

„Tento projekt mi pomohl najít smysl své existence. Dal mi sílu vytrvat v životě, vytvářet umění a mluvit k lidem. Daroval mi umění a nevím, kde bych bez něj byl.“

Jeho dílo je nejenom vizuálně atraktivní. Lze v něm vidět metaforu toho, že abyste překonali své strachy, musíte se jim postavit.

Podívejte se na jeho tvorbu v galerii.

Zdroj: BoredPanda

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články