Opravdu existuje tajemný motýlí muž? Podívejte se na nejzáhadnějšího tvora světa

Motýlí muž je dodnes nevyřešenou záhadou
Zdroj: youtube
Motýlí muž je dodnes nevyřešenou záhadouV městečku, kde se mothman pravidelně zjevuje mu nechali vystavit dokonce i sochuPro město se stal opravdu velkou turistickou atrakcíMotýlí muž vyfocen na mostě předtím, než se zřítil. Co je opravdu na mostě vyfotografované, nikdo neví+ 1 fotka

Mezi nejzáhadnější tvory historie dozajista patří vedle Yettiho a lochnesské příšery také motýlí muž. V USA je znám pod jménem Mothman. Toto stvoření viděly tisíce lidí, ale jeho existence nebyla nikdy spolehlivě doložena.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 31. 05. 2018 18:25

Motýlí muž je spojený s městečkem Point Pleasant ve Virginii, kde se začal objevovat v roce 1966. Například 12. listopadu 1966 měl přeletět nad hřbitovem nedaleko obce Clendenin. O tři dny později prý tento netvor pronásledoval v oblasti známé jako kraj TNT (byla zde továrna na výrobu této trhaviny) automobil se čtyřmi mladými Američany - manžely Scarberryovými a Malletteovými. Podle některých názorů objevení můřího muže souviselo se zřícením mostu Silver Bridge v Point Pleasant, k němuž došlo 15. prosince 1967. Neštěstí si vyžádalo 46 životů.

Několik lidí tehdy uvedlo, že na vlastní oči viděli asi 2 m vysokou okřídlenou bytost s červeně svítícíma očima, přičemž rozpětí jejích křídel odhadovali na 3,5 m.

Jedna z obyvatelek města vypověděla: „Ten tvor skočil přímo na kapotu auta a upřeně se díval na mého bratra. Nevěděli jsme, co to je, ale strachy jsem se nemohla ani pohnout. Potom se stvoření ukázalo na střeše pětipatrového domu a odtud ulétlo neznámo kam.“

Poté se zde Motýlí muž již přestal objevovat. Lidé si začali šuškat, že je nositelem špatných zpráv. Prý se dokonce objevil před výbuchem Černobylu.

Co na to kryptozoologové, skeptici a ufologové?

Ti se shodují, že tento tvor je pravděpodobně nějaký dosud neobjevený zvířecí druh. Ufologové se stejně kloní k verzi, že jde o mimozemšťana, který nepochází z naší planety. Skeptikové v jeho existenci nevěří a domnívají se, že ve skutečnosti mohlo jít o obrovského kanadského jeřába, jehož rozpětí křídel dosahuje jednoho metru. Mnozí lidé ale věří, že tato nadpřirozená bytost je reálná a tvrdí, že nás varuje před nebezpečím.

Mothman ve folkloru

Motýlí muž je už tak profláklý a zažitý, že pronikl i do místního folkloru. Point Pleasant od roku 2002 každoročně pořádá festival na počest motýlího muže a v roce 2003 byla městu představena kovová socha onoho stvoření, zhotovená sochařem Bobem Roachem.

Opravdu existuje záhadný motýlí muž?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články