Pálí vás často žáha? Máme pro vás pár potravin, které vám určitě uleví

21. Dubna 2018
Lucie Trávníčková
Pálení žáhy můžete vyřešit i jinak než léky
Zdroj zdroj: pixabay
Témata: žaludek , kyselost , kyseliny , žáha , jícen , jídlo ,
Nepříjemný pocit, který postihuje především muže, ale ani ženy nejsou z obliga. Na pálení žáhy existuje mnoho ulevujících medikamentů. Lze to ale zvládnout i jídlem.
Reklama

Žvýkačka

Žvýkačka produkuje v ústech velké množství slin, které polykáte. Sliny jsou alkalické a pomáhají tak snižovat kyselost v žaludku.

Jablečný ocet

Jablečný ocet se používá na spoustu potíží a pálení žáhy je jedním z nich. Pomáhá urychlit trávení potravy, což ulevuje nepříjemnému pocitu pálení žáhy. Dokud totiž budete mít jídlo v žaludku, žáha vás pálit nepřestane.

Med

Zklidňuje bolest a zmírňuje příznaky. Umí také regenerovat podrážděnou sliznici žaludku. Med si přidejte do čaje nebo do šťávy a vypijte.

V Anglii se bude slavit. Královna se dožívá neuvěřitelných 92 let

Hořčice

Smíchejte hořčici s šálkem vody a směs vypijte. Za pár minut bude bolest ta tam.

Mandle

Vysoký podíl tuku obsažený v mandlích také urychluje trávení a neutralizuje žaludeční kyseliny. Jezte 10-20 mandlí denně a výsledky se dostaví.

 

Diskuze

Reklama