Po příchodu z práce se nechce nikomu: 3 způsoby, jak si uklidit jednou provždy a nepřemlouvat se k tomu každý večer

Uklizený byt je základ.
Zdroj: Profimedia.cz
Nebuďte líná......a ukliďte.Budete se cítit lépe.Byt jako klícka.+ 1 fotka+ 2 fotky

Každý se rád vrací do čistého domova. Jen donutit se k tomu uklidit je mnohdy náročné. Přijít večer z práce a ještě se vrhnout na lux chce pořádnou dávku sebedisciplíny. I proto vám přinášíme 3 způsoby, jak si uklidit jednou provždy.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 10. 05. 2018 20:05

1. Co můžeš udělat dnes...

Je dobré uklízet průběžně než jednou za čas. Pokud pracovní desky v kuchyni umyjete po každém vaření, bude vás to samozřejmě stát nějaké úsilí. Rozhodně to však nebude tak strašné, jako když je budete umývat po sedmi dnech intenzivního používání. Ne nadarmo se říká „co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek“.


2. Méně je více (volného času)

Je dobré mít v domácnosti méně věcí než více. Proto se ve svém vlastním zájmu rychle zbavte všech nepotřebných krámů! Zbytečně vám zabírají místo, musíte z nich utírat prach, leštit je nebo průběžně přesouvat z místa na místo.


3. Vsaďte na efekt, ne poctivost

Je dobré udělat si seznam míst, která jsou nejvíc na očích, a následně jim věnovat zvýšenou péči. Skutečnost, že to u někoho doma vypadá naprosto báječně, ještě neznamená, že dotyčný každý den postupně prochází jednotlivé místnosti a zuřivě čistí všechna jejich zákoutí. Dávno totiž ví, jaké prostory vyžadují přednostní úklid a jaké naopak mohou chvíli počkat.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články