Počátek virtuální reality: Nejoblíbenější počítačové hry devadesátých let

Počítačové hry devadesátek vás vrátí v čase.
Zdroj: Youtube
Počítačová hra The Sims vytvořila nový samostatný žánr – simulátor životaTaky jste občas postavičky „omylem“ utopili či vám uhořely?Stavěli jsme zoologické zahradyA starali se o různá zvířátka+ 5 fotek+ 6 fotek

Byla to velká událost. Táta koupil po revoluci první rodinný počítač. Dal se do pokojíčku na stůl a od té doby se stal středobodem našeho dětského života. Začalo se pařit do noci, někdy dokonce do rána. Pařili jsme hry prostě pořád. Která byla vaše nejoblíbenější?

Petra Járková
Petra Járková 31. 10. 2018 10:31

Tehdejší počítač nebyl žádný drobek a o velikosti a schopnostech dnešních stolních počítačů nebo dokonce notebooků si mohl tak maximálně nechat zdát.

Obrovská bedna, zastaralý monitor, špatný obraz a ještě horší zvuk. Ale co, nám to nevadilo. Zasedli jsme a hráli hodiny a hodiny, než nás naštvaní rodiče vyhnali umýt nádobí nebo dělat úkoly. 

Ve škole jsme nemluvili o ničem jiném a odpoledne jsme trávili v partě u některého ze spolužáků a testovali jeho herní možnosti.

Kluci hráli různé střílečky, závodili v autech a vyhrávali mistrovství ve fotbale nebo hokeji. Holky si zase rády stavěly domečky a staraly se o rodinu, zoo či kolotoče v zábavním parku. Všechny nás bavil barevný králík Jazz Jackrabbit, kdy jsme mezi sebou pořádali turnaje. 

Největším hitem byl však Mario. Kdo nehrál tuhle odlschoolovou pecku, jako by v té době nebyl. S kamarády něměl společnou řeč. Taky jste nesnášeli, když ta propast s Mariem vážně nešla přeskočit?

Samozřejmě se pak vyvíjely další a další řady her, ale my nikdy nezapomeneme na ty úplně první, které by dnešní puberťáci považovali za vrchol pravěku.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články