Podívejte se na trailer ke snímku o Miladě Horákové, který bude mít premiéru již 2. listopadu

Snímek režíroval David Mrnka a ve vedlejších rolích se objeví např. Aňa Geislerová nebo Vica Kerekes.
Zdroj: Youtube.com

Již druhého listopadu vstoupí do kin snímek o Miladě Horákové, jedné z největších postav protikomunistického odboje 50. let, jež se kvůli své neústupnosti v hájení pravd ocitla na pranýři. Nechvalně proslulý vykonstruovaný proces ožije na plátně ve spolupráci s režisérem a scenáristou Davidem Mrnkou. Podívejte se na oficiální trailer ke snímku Milada.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 25. 09. 2017 12:23

OFICIÁLNÍ TRAILER:

Je až neuvěřitelné, že tak čítankový příklad zlovůle a síly lidského ducha se dočkal zfilmování až po téměř sedmdesáti letech. Český režisér a scénárista David Mrnka, žijící dlouhodobě v Hollywoodu, připravoval film Milada deset let a spolupracoval na něm nejen s historiky, ale i jedinou dcerou Horákových Janou Kánskou. Právě ona zpřístupnila tvůrcům filmu dosud nezveřejněné materiály – osobní dopisy, rodinné fotografie a paměti svého otce.

Ač scénář filmu není založen na popisu tehdejší politické situace v Československu, na základě skutečných událostí a bez zbytečného patosu ilustruje osobní příběh ženy na pozadí historických událostí, který je třeba staré, současné i budoucí generaci připomínat a brát si z něj ponaučení.

Miladu Horákovou, ženu, která se stala symbolem odvážného boje za svobodu, ztvárnila izraelská hvězda se slovenskými kořeny Ayelet Zurer, jejího manžela Bohuslava si zahrál známý americký herec Robert Gant. Další role v mezinárodním projektu pak ztvárnili především čeští a slovenští herci jako jsou Aňa Geislerová, Vica Kerekes, Ivana Chýlková, Vladimír Javorský, Alena Mihulová, Marián Mitaš, Tatjana Medvecká či Hana Vagnerová.

V menší roli se objeví i Jan Přeučil, jehož otec byl souzen ve stejném procesu jako Milada Horáková. Štáb tvořila špička české kinematografie - kameramanem filmu Milada je Martin Štrba, architektem Milan Býček, kostýmní výtvarnicí Simona Rybáková, autorem hudby Aleš Březina.

O velikosti a závažnosti tématu i jistých kvalitách filmu svědčí fakt, že se na jeho financování podílela globální videotéka Netflix, z jejíž produkce pochází řada oceňovaných filmů a seriálů a která zakoupila práva na streamování filmu Milada po celém světě a zařadí jej do své programové nabídky. Distributorem je společnost Bohemia Motion Pictures.

Další podrobnosti k filmu jsou k dispozici na: https://www.facebook.com/miladafilm a www.bohemiamp.cz

Zdroj: Tisková zpráva

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články