Postava z komiksu i uhrančivý frontman: Nick Cave slaví 61. narozeniny

Nick Cave je člověkem mnoha talentů.
Zdroj: instagram
Nick Cave v Portu.Na turné s kapelou The Bad Seeds.K filmu Země bez zákona napsal Cave scénář.Nick Cave se svými syny.+ 2 fotky+ 3 fotky

Zpěvák, skladatel, textař, ale také herec a spisovatel. Nicholas Edward Cave je člověk mnoha talentů. Písně elegána s havraními vlasy, který se ve světě rozhodně neztratí, možná nevědomky znáte z mnoha filmů.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 22. 09. 2018 20:44

Narodil se 22. září 1957 ve Wangarattě, Austrálii. Pochází z venkovské rodiny, jeho otec byl učitel, matka knihovnice a kromě Nicka měli tři další děti. On sám byl již ve dvanácti vyloučen ze školy kvůli kázeňským problémům a později poslán na internát v Melbourne. Rád se věnoval literatuře i výtvarnému umění a samozřejmě také hudbě. Jako mladý se potýkal se závislostí na heroinu.

Ve čtrnácti založil kapelu The Boys Next Door, která se později stala skupinou The Birthday Party. Zezačátku měla úspěch a jejich šílené koncerty byly proslavené, ale zájem postupně opadal a i přes veškerou snahu všech jejích členů se kapela v 80. letech rozpadla. Cave původně plánoval, že se hudbě věnovat přestane, ale postupně vznikla nová kapela, a to The Bad Seeds. Později působil ve skupině Grinderman.

Cave ovšem často pracoval také sólo – jeho písně se objevily ve filmech jako Harry Potter a Relikvie smrti – první část, Vřískot 3 nebo Země bez zákona, ke které napsal i scénář. Jako herec se pak uplatnil v Nebi nad Berlínem. Rád píše a vydal celkově již tři knihy, poslední nese název Píseň z pytlíku na zvratky (2015).

V roce 2015 mu zemřel jeho patnáctiletý syn Arthur, který spadl z útesu. Se svou manželkou Susie Bickovou vychovávají Arthurovo dvojče Earla a Nick Cave má ještě dva syny z předchozích vztahů.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články