Pozitivní účinky betaglukanu: Pomáhá při infekcích i nádorových onemocněních

Zkuste betaglukan a podpořte svou imunitu
Zdroj: Profimedia
Zkuste betaglukan a podpořte svou imunituPřírodní prostředky na podporu imunityDoplňky stravy jsou snadným řešenímKonzumace zeleniny je nezbytná+ 1 fotka+ 2 fotky

Polysacharid betaglukan díky svému složení ve střevech aktivuje buňky zvané makrofágy, které následně pohlcují a ničí infekční organismy i rakovinné buňky. Velký vliv má také na zvýšení obranyschopnosti organismu. A ve spojení s výtečným medem vás provede celou zimou bez nepříjemné chřipky.

Redaktor
Redaktor 25. 01. 2019 10:53

Zvyšuje obranyschopnost proti nejširší škále onemocnění

Betaglukan se skládá z opakujících se molekul glukózy a jeho přirozeným zdrojem jsou houby, zejména shiitake nebo hlíva ústřičná. V menší míře ho obsahují i další houby, ječmen nebo oves. Tento oligosacharid či polysacharid se projevuje mimořádnými účinky při zvyšování obranyschopnosti organismu proti různorodé řadě onemocnění.

Výrazně pomůže s „obyčejným“ nachlazením, které ovšem dokáže neobyčejně potrápit, pokud se vás drží už od října a pravidelně se vrací až do února. Kromě chřipky a angíny ovšem dovede pomoci při léčbě závažných onkologických onemocnění a projevuje se i výraznými antioxidačními účinky. Je velmi dobře vstřebatelný, nejsou známy žádné kontraindikace a bez problémů se snáší s potravinami i léčivy. Zkrátka léčivá síla přímo z přírody.

Betaglukan je tedy vhodným výživovým doplňkem pro všechny, kteří trpí sníženou výkoností imunitního systému a důsledkem toho nejsou dostatečně chráněni před infekcemi a nádorovými onemocněními. Měly by ho užívat osoby zatížené fyzickými i psychickými stresy, dlouhodobou únavou i radioaktivním a elektromagnetickým zářením.

Zachycuje volné radikály a působí jako antioxidační látka

Betaglukan má kromě aktivačního účinku na makrofágy ještě druhou zásadní funkci. Působí jako zachycovač (tzv. scavenger) volných radikálů a antioxidační látka. Nejvyšší účinek projevuje při redukci volných radikálů z ozařování, tedy UV záření a g-záření, nebo při léčbě onemocnění z ozáření. Chrání tedy organismus proti záření z televizí, počítačů, telefonů a dalších přístrojů, které se staly nedílnou součástí našeho každodenního života, ovšem naše organismy se na ně z evolučního hlediska teprve adaptují. Vliv má ale také na volné radikály, které vznikají z nesprávného stravování i při nadměrné konzumaci potravin s konzervačními látkami.

Výživové doplňky s betaglukanem

Pokud betaglukan v jakékoli formě sníte, projde beze změny žaludkem až do střeva. Tam se začíná štěpit a je vychytáván makrofágy, které svou okamžitou aktivací spouští složitý proces vedoucí k aktivaci imunitního systému. Rychlý nástup účinku proto můžete očekávat už po 2 hodinách od podání.

Betaglukan nemá žádné kontraindikace a kombinovat ho můžete se všemi potravinami i léčivy. Pro své rozsáhlé léčebné účinky je betaglukan oblíbeným výživovým doplňkem.

Přípravky s betaglukanem jsou určené k hojení ran, k léčbě infekčních onemocnění, k podpůrné léčbě zhoubných nádorových onemocnění, ke stimulaci imunitního systému, ke kompenzaci účinků radioterapie, chemoterapie či imunosupresivní léčby, k podpoře léčby dermatologických onemocnění, k prevenci proti záření UV paprsků, k překonání fyzických i psychických zátěžových situací, aplikace betaglukanu je doporučována také dlouhodobě nemocným či zdravotně rizikovým skupinám - kardiovaskulární onemocnění, vyšší věk, diabetes, HIV infekce apod.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články