Záludnosti holení! Nešikovností si můžete přivodit tyto fatální následky

holení, strojek
Zdroj: pixabay
Pozor na holení. Může způsobit problémy.Je dobré se holit opatrně...Pro kůži je totiž holení zátěží....jinak riskujete následky+ 1 fotka

Šup, šup, hlavně ať už to je! Holení je jednou z nejotravnějších činností, kterou si ale nedovolíme oželet. A tak vymýšlíme, jak si ho urychlit. Věděla jste ale, že si půjčením žiletky můžete zadělat na bradavice nebo herpes? Toto je 7 „ne“, které není radno ignorovat při holení.

Jana Jánská
Jana Jánská 12. 06. 2018 12:30

Neopalujte se těsně před nebo po holení

Pokud tedy nechcete vypadat jako spálená sušenka. Nohy oblažené sluncem se stávají citlivější a pokožka na nich zesílí. Proto nemusíte dosáhnout správného odstranění chloupků. Vyvarujte se proto slunění 24 hodin i před nebo po epilaci voskem či laserové epilaci. Právě po ní je kůže velmi náchylná k tvorbě zánětů. Opalování před nebo po této proceduře by mohlo způsobit nehezké popáleniny nebo nadměrnou pigmentaci.

Nepůjčujte si žiletky od partnera

Opláchnete ji a nikdo nic nepozná! Partner, od kterého jste si „půjčila“ žiletku, možná ne. Vy ale ano, a to ve formě infekce vlasového folikulu. V horších případech i bradavic, svědění nebo herpesu!

Neholte se nasucho

„Přejedete“, namažete a výstavní nohy jsou v mžiku na světě. Odstraňování chloupků nasucho může ušetřit čas. Pokud se ale nezraníte. Při takovéto depilaci se totiž zvyšuje šance, že se pořežete nebo poškrábete.

Odstraňujte chloupky správných způsobem, ve sprše nebo krátce po ní, kdy jsou pokožka a chloupky měkké a hydratované. Použijte gel na holení, který umožní čepeli klouzat po pokožce a ochrání vás před pořezáním.

Vytrhávejte si obočí s mírou

Možná to znáte – trháte a trháte, aby obočí získalo dokonalý tvar. A skončíte s tenkou čárkou, která je pravým opakem žádoucího, moderního obočí à la Cara Delevingne.

Musíte odolat nutkání, protože opakované vytrhnutí (chloupku) může skončit zničením vlasového folikulu, takže chloupky už neporostou.

Odložte holení po vašem cyklu

Nebo u něj zapláčete. Doslova. Týden před menstruačním cyklem mají ženy tendenci být více citlivé. Takže vytrhávání nebo tahání mohou snášet daleko hůře. Plus vlasové folikuly mohou více napuchnout a pokožka zůstane déle červená.

Nenahrazujte pěnu nebo gel mýdlem

Když je nouze, je to pořád lepší než se holit nasucho? Nebyli bychom si tak jisti. Mýdlo vysušuje kůži a neumožňuje žiletce klouzat po povrchu. Kontrolujte pravidelně zásoby speciálních přípravků na holení. Jinak budete vypadat jako po bitvě.

Nemažte se po holení voňavými krémy

Nohy namazané krémem vypadají lépe než ty suché. Na tomto přístupu není nic špatně. Dokud si nebudete nanášet aromatický přípravek ihned po holení. Vůně totiž mohou na čerstvě hladké pokožce vyvolat pálení či jinou kožní reakci. Pořiďte si proto jeden krém bez vůně na vaše luxusní nohy.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články