Před sedmi lety byla zavražděna spisovatelka ženských románů Simona Monyová. Byla psychicky i fyzicky týraná

Simona moc často šťastně nepůsobila.
Zdroj: Instagram.com
Monyová psala letní ženské romány.Její knížky jsou oblíbeným čtením mladých dívek.Simona moc často šťastně nepůsobila.Spisovatelka byla zavražděna svým manželem.+ 1 fotka

Simona Monyová patřila mezi oblíbené české spisovatelky. Zaměřovala se především na romány pro ženy. Inspiraci k těmto knihám sbírala ve vlastním životě.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 02. 08. 2018 09:49

Když bylo Simoně Monyové patnáct let, byla u ní diagnostikována rozvinutá forma grafomanie. Její román Tchyně a uzený se stal předlohou stejnojmenného televizního filmu režisérky Lenky Wimmerové. S manželem Borisem Ingrem vlastnili vydavatelství, ve kterém od roku 2002 vycházely její knihy.

Simona  byla úspěšná už od základní školy, kde se účastnila různých literárních soutěží. Zprvu psala básně a texty k písním. V roce 1997 vydala, přes potíže s nakladateli, svůj první román Osud mě má rád, který však nepřinesl očekávanou odezvu. Cílevědomě pokračovala v honbě za svým snem, až se jí podařilo prorazit a stát se úspěšnou spisovatelkou s třiceti tituly na kontě.

Tragickým se Simoně Monyové (narozena 17. 3. 1967) stal dlouhodobě disfunkční vztah s manželem Borisem Ingrem, který ji 3. srpna 2011 v jejím domě v Brně-Obřanech zavraždil několika bodnými ranami.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články