Přední vědci se pokusili předpovědět, jak bude náš svět vypadat v roce 2045

Řada věcí, které dnes patří do kategorie sci-fi, budou v roce 2045 realitou.
Zdroj: Marieclaire.com
Podle neurologa Justina Sancheze budeme v roce 2045 spoustu věcí ovládat pomocí své mysli.Dost možná tak budeme komunikovat s našimi blízkými.DARPA už prý pracuje na konkrétních technologiích, které to umožní. Některé už ostatně existují (například mozkové implantáty ovládající protetické ruce).Tyto úžasné implantáty dávají pacientovi pocit, jako by skutečně používal vlastní ruce.+ 7 fotek+ 8 fotek

Odhadovat budoucnost není vůbec jednoduché. Když ale přijde na technologický pokrok, jedni z těch nejlepších, kterých se můžete zeptat, jsou odborníci pracující pro Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) – výzkumnou agenturu Pentagonu.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 27. 01. 2017 15:29

Podle výše zmíněných odborníků je pravděpodobné, že roboti a umělá inteligence změní spoustu průmyslových odvětví k nepoznání. Drony se budou stále více používat i v civilním sektoru a na silnicích začnou jezdit první samořídící automobily.

To ale zdaleka není všechno. Tři zaměstnanci DARPA před časem natočili videosérii nazvanou Forward to the Future („Vzhůru do budoucnosti“), ve které předpověděli spoustu dalších zajímavých věcí. Chcete-li vědět jakých, otevřete si následující galerii.

Zdroj: Business Insider

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články