Premiéra pro Šoralovou: Poprvé vyráží se skupinou Nerez na turné místo zesnulé Navarové

Chystá se nové turné
Zdroj: Lucia Šoralová a Nerez
Chystá se nové turnéZuzana Navarová byla srdcem kapelyKde můžete koncerty vidět?Cover CD Nerez a Lucia+ 1 fotka+ 2 fotky

Legendární skupina NEREZ, v čele se zakládajícími členy Vítem Sázavským a Zdeňkem Vřešťálem, přizvala ke spolupráci zpěvačku Luciu Šoralovou. Vzniklo tak výjimečné album, které vyjde 8. 2. 2019 u Warner Music. Skupina jej vyrazí představit fanouškům během turné, které čítá 11 zastávek napříč Českou republikou.

Redaktor
Redaktor 08. 02. 2019 08:10

Album překvapuje žánrovou pestrostí. Nahrávka je stylově rozkročena napříč celou Evropou. Stojí tak vedle sebe čardáš, folková balada, reggae, šanson i akustická pop music, zní čeština, slovenština, hebrejština, srbochorvatština či romština. Kolekci dvanácti písní autorsky sestavili Zdeněk Vřešťál a Lucia Šoralová a jejich hosté - například Silvia Kaščáková nebo Ondřej Soukup. ZLOM vyjde na CD i LP a bude k dostání i na koncertech skupiny.

„Album Zlom je podle našeho názoru naprosto výjimečné. Lucia Šoralová je inspirativní zpěvačka i autorka. Máme pocit, že je to úplně stejné jako před mnoha lety, když své písně nosila Zuzana Navarová,“ říká k projektu Zdeněk Vřešťál.

Před vydáním alba skupina zveřejnila klip k písni Klec. Natáčel se na venkovském hřbitově a také v budově starého dřevěného nádraží v Řevnicích v režii Dominika Miškovského. Odehrává se ve dvou časových rovinách, před 2. světovou válkou a v současnosti. Kromě hudebníků a zpěváků ze skupiny NEREZ&LUCIA hrají, jak v textu písně i ve scénáři, hlavní roli katolická dívka Marie a židovský chlapec Izaac.

„Jejich velkou lásku přerve válka a čas, symbolizovaný parní lokomotivou, se neodvratně valí do současnosti. Tempo se stále zrychluje až do finálního tance obou nešťastně zamilovaných milenců. Klip je podobenstvím o rozděleném světě. A jenom láska nás spojí…,“ komentuje klip i text písně Zdeněk Vřešťál.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články