Přibývající věk: Jak se zbavit kruhů pod očima?

Oční krém vybírejte obzvláště pečlivě
Zdroj: Profimedia
Oční krém vybírejte obzvláště pečlivěIdeální je svěřit se do rukou odborníkaKruhy pod očima lze řešitNěkdy mohou být kruhy pod očima dědičné+ 1 fotka+ 2 fotky

Ještě dříve, než se začnete pídit po kosmetických přípravcích se zaměřte na to, zda ve vašem případě nemohou být příčinou tmavých kruhů pod očima například alergie.

Redaktor
Redaktor 12. 11. 2018 08:31

Nejde o alergii?

Pozorujte, v jakém období se objevují, zda se nejedná o čas, kdy kvetou určité rostliny. Nepříjemné svědění nás totiž vede ke zvýšenému mnutí očí a to pak může způsobovat otoky a dráždit pokožku v okolí očí. V takovém případě na nic nečekejte a navštivte lékaře, protože nejspíš bude zapotřebí začít řešit vaši alergii medikamenty. Stav očního okolí se po jejich nasazení zpravidla velmi brzy zklidní a zlepší. Teprve pak začněte s výběrem správného očního krému.

Analýza pleti se vyplatí

Na trhu existuje řada přípravků proti kruhům pod očima. Buďte ale opatrná a pečlivě si prostudujte jejich složení. Retinoid, kyselina alfa hydroxy a také velké množství vitamínu C sice v boji proti tmavým kruhům pomáhají, zároveň ale mohou jemnou a citlivou pokožku v oblasti očí podráždit. Efekt tak může být zcela opačný!

Řešení na míru

A pozor: Oční krém, který perfektně vyhovuje vaší kamarádce, nemusí být tím pravým pro vás, i když je kvalitní. Nevíte-li si rady, obraťte se na odborníka a nechte si udělat analýzu pleti. Budete tak přesně vědět, jak je vaše pleť hydratovaná a na jaké nedostatky se zaměřit. Určitě bychom měli vybírat takový oční krém, který je šetrný, nedráždivý – určený pro velmi citlivou pleť. Vhodné jsou hydratační oční krémy s peptidy, které dokážou pokožce znovu dodat pevnost a pružnost.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články