Princezna popu, která si prošla nebem i peklem: Britney Spears je dnes 37 let

Blonďatá ikona z devadesátek je slyšet v rádiích i dnes.
Zdroj: flickr
První hit „…Baby One More Time“ byl úspěšný po celém světě.Následovala píseň "Oops!...I Did It Again"Britney Jean Spears se narodila 2. prosince 1981.Za píseň „Toxic“ obdržela cenu Grammy.+ 7 fotek+ 8 fotek

Americká zpěvačka z reklamy na Pepsi, skladatelka a herečka, která svou kariéru začala jako velice mladá, se zapsala do povědomí fanoušků popu už svým prvním singlem v roce 1998 a koncertuje dodnes. Zažila lásku, závislost, štěstí… a dobu temna.

Redaktor
Redaktor 01. 12. 2018 11:11

Britney Jean Spears se narodila 2. prosince 1981 ve městě McComb, Mississippi. Má dva sourozence, staršího bratra Bryana, který je jedním z jejích manažerů, a mladší sestru Jamie Lynn. Už jako osmiletá zaujala na konkurzu do Mickey Mouse Clubu, kde působila v letech 1993-1994 (podobně jako Justin Timberlake, Christina Aguilera, Ryan Gosling aj.). V New Yorku navštěvovala taneční školu.

Její první hit „…Baby One More Time“ byl úspěšný po celém světě, obsadila žebříčky hitparád a Britney se tak stala nejúspěšnějším teenagerem v historii. Stejnojmenného alba se prodalo přes 35 milionů kusu. Tímto singlem se rozjela její kariéra, vytvořila mnoho hudebních děl, začala i s hereckou kariérou. Nějaký čas chodila s Justinem Timberlakem, což byl veřejně velice pečlivě sledovaný vztah. Za svou píseň „Toxic“ (2004) obdržela cenu Grammy.

V roce 2004 si vzala tanečníka Kevina Federlina, se kterým má dva syny. Po narození druhého potomka ovšem požádala o rozvod. Na začátku roku 2007 zemřela její teta na rakovinu a Britney propadla alkoholu – dostala se dokonce do léčebny, kde nevydržela ani den, oholila si hlavu a nechala se potetovat. Dlouho bojovala s alkoholem i drogami, a proto byly její děti svěřeny do péče Federlinovi.

I přes mnoho psychicky náročných let, které otřásaly životem Britney Spears, včetně dalších rozchodů, se zpěvačka zcela nezhroutila. Stále pořádá koncerty a objíždí různá města a země v rámci svých turné.

Jak šel s Britney čas se podívejte v naší galerii!


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články