Příští týden vypukne v Mariánských Lázních přehlídka české filmové experimentální tvorby. Na co se diváci mohou těšit?

Filmový festival experimentální tvorby začíná příští týden
Zdroj: Pixabay
Filmový festival experimentální tvorby začíná příští týdenK vidění budou velmi zajímavá dílaNavštivte Mariánské lázně, bude to stát za to!Milovníci experimentů, filmů a kultury si přijdou na své+ 1 fotka+ 2 fotky

Od 28. srpna do 1. září bude probíhat soutěžní přehlídka české experimentální tvorby, projekce italské filmové klasiky i experimentálních snímků.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 27. 08. 2018 15:07

V pátek 31. srpna od 16:05 do 17:30 hodin se navíc uskuteční v rámci doprovodného programu živý přenos pořadu ArtCafé Vltava Českého rozhlasu Vltava, který bude odvysílán z překrásné secesní kavárny Café Opera.

V živém pořadu, který moderuje Jaroslava Haladová, budou o současném českém a italském experimentálním filmu a podmínkách pro jeho tvorbu i distribuci diskutovat porotci letošního ročníku festivalu Andrea Slováková a Francesco Pittasio; ředitelka festivalu, organizátorka a architektka  Zuzana Stejskalová; studentka dokumentární tvorby na FAMU, zástupce nejmladší generace filmařů, soutěžící Anna Petruželová a italští hosté sekce Cinema Excelsior Maja Pilati a 70fps aka Andrea Sagiomo. O hudební složku pořadu se postarají skupiny Tomáš Palucha a Kalle.

Kulturní magazín ArtCafé naladíte od pondělí do pátku na Českém rozhlase Vltava. Publicistika, rozhovory o aktuálním dění, reportáže z české i zahraniční kulturní scény. Film, literatura, divadlo, výtvarné umění, design a hudba od elektroniky po world music. Poslouchejte živě nebo ze záznamu na webu.

Podrobný program celého festivalu je k dispozici na http://www.marienbadfilmfestival.com/program.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články