Problematická pleť: Jakou kosmetiku používat na akné?

O aknózní pleť se musíte pečlivě starat.
Zdroj: Pixabay
Kvalitní krémy jsou v tomto případě nutností.Krémy s propolisem jsou naprosto úžasné a skvěle voní.Pleťové mléko od Plevy si zamilujete.Akné může pěkně potrápit.+ 1 fotka+ 2 fotky

S akné se během života setká prakticky každý – zatímco někoho trápí pouze v pubertě, spousta lidí si ji s sebou nese až do dospělosti. Netýká se totiž jen dospívajících s problematickou, citlivou nebo mastnou pletí, ale někdy i dospělých. Následkem akné mohou být drobné jizvičky, rozsáhlé záněty, ale také šrámy na duši. Ačkoli není známa přesná příčina vzniku akné, cest k jejímu odstranění je celá řada. Od úpravy jídelníčku až po přísný zákaz dotýkání se obličeje. Důležitou podporou odstranění akné je pak používání vhodných prostředků na čištění pleti a psychická pohoda.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 16. 01. 2019 11:07

Odličování

Naprostým základem je pravidelné čištění pleti dvakrát denně správně zvolenou pleťovou vodou a pleťovým mlékem. Pokud není pleť správně vyčištěná, tak ani sebelepší krém vám nepomůže. Vybírejte si přípravky, které jsou protizánětlivé a určené na problematickou pleť s akné.

Jak vybrat krém?

Pečlivě se zaměřte také na vhodný denní i noční krém. Kvalitní krém proti akné by měl redukovat přebytečný kožní maz, stahovat rozšířené póry a zabraňovat jejich ucpávání, měl by působit protizánětlivě a hojivě, redukovat tvorbu pupínků a omezovat vznik nežádoucích jizev.

Omezte make-up

Příčinou vzniku pupínků může být také váš každodenní make-up. Tím nejlepším, co pro svou pleť můžete udělat, je nechat ji volně dýchat bez zakrývání make-upem. Zkuste to bez něho třeba na měsíc a uvidíte, jestli to na vaši pleť a stav akné bude mít vliv. Pokud se přeci jen bez make-upu neobejdete, snažte se alespoň co nejvíce omezit dobu, po kterou jej na pleti máte. Každý den, co nejdříve je to možné, se pečlivě odličte a pleť vyčistěte. Vyhýbejte se mastným a výživným make-upům a volte podobně jako v případě čištění pleti přípravky, které jsou vhodné přímo pro vaši problematickou pleť.

Vyzkoušejte propolis

Pleťové mléko s propolisem je výborné při péči o aknózní pleť, redukuje mastnotu a zároveň hydratuje, zjemňuje pleť a přitom zachovává její přirozenou pružnost. Díky hydrataci se hodí také po koupeli nebo plavání, pokožka rychle získá vláhu a nebude z vody vysušená.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články