Proslavil ji satirický pořad S politiky netančím. Ve skutečnosti život Zuzany Bubílkové humorný není

Zuzana Bubílková se proslavila v pořadu S politiky netančím.
Zdroj: Profimedia.cz
Zuzana Bubílková na autogramiádě.Pořád má šmrnc.V pořadu S politiky netančím......vystupovala s Miloslavem Šimkem.+ 1 fotka+ 2 fotky

Zuzana Bubílková je úspěšná moderátorka. Narodila se 11. května 1952 ve Zlíně a ke příležitosti šestašedesátých narozenin si zopakujeme její příběh. Jednoduché to rozhodně neměla. Dlouho se vyrovnávala se smrtí svého televizního partnera Miloslava Šimka z pořadu S politiky netančím. V mládí přišla o dítě a překonala rakovinu. Jako by ji život zkoušel…

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 11. 05. 2018 12:30

Zuzana Bubílková je novinářka, publicistka i moderátorka. Kariéru započala ve Slovenské televizi, kde s Otakarem Černým moderovala pořad Co týden dal. Posléze začala pracovat v televizi České a rádiu Frekvence 1. Jelikož je také herečkou, tak v té době vystupovala s Miloslavem Šimkem v Divadle Jiřího Grossmanna. Nejdříve hostovala a později se její účinkování stalo pravidelným.

Na základě úspěchu začali mít se Šimkem satirický pořad S politiky netančím, který byl vysílán právě na ČT 1, na Nově pak pod změněným názvem Politické harašení aneb S politiky stále netančíme. V moderování Bubílková statečně pokračovala i potom, co Šimek podlehl leukémii. Ostřílená moderátorka neskrývala obrovský žal. Věnuje se i psanému slovu a napsala knihy Co kamery neviděly a Co týden (ne)dal.

V roce 2008 se vrátila do České televize v pořadu Co týden vzal. Pořad byl ale zrušen. Zkušenosti posléze má i z TV Barrandov, TV Šlágr a TV Regina. V osobním životě musela leccos překonat. V minulosti musela překonat rakovinu štítné žlázy a vyrovnat se s tím, že přišla o druhé dítě. V roce 1977 byla totiž vdaná a její muž emigroval. Zuzana ale odmítla jít s ním. Zůstala sama s jedním dítětem a druhé nosila pod srdcem.

Tehdy ji ale vyhodili z rozhlasu, kde pracovala, a odolávání tlaku Státní bezpečnosti způsobilo, že dítě nedonosila. Kvůli její dikci si lidé často myslí, že je Slovenka, a přitom je z Moravy. Ráda se věnuje ručním pracím.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články