Ranní erekce. Proč ráno slunce nevstává nikdy samo?

Záhada ranní erekce je stará jako lidstvo samo
Zdroj: zdroj: pixabay
Záhada ranních erekcí zajímá lidi už tisíce letAni dnes nemáme na tento jev spolehlivou odpověďDalší z teorií je ta, že za erekci může plný močový měchýřJisté je jen to, že se sexem nemá ranní erekce nic společného+ 1 fotka+ 2 fotky

Naprostá většina mužů se ráno budí s erekcí. Proč tomu tak je? Tomuto problému se snaží lidstvo přijít na kloub už řadu let. Dodnes, i přes veškeré vymoženosti a pokročilou vědu, to stále nevíme se stoprocentní jistotou. Pojďme si tedy ukázat tu nejpravděpodobnější odpověď.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 16. 04. 2018 18:46

Erekci mají už chlapečci v matčině břiše

Snímky z ultrazvuku dokazují, že erekce potkává ještě nenarozené chlapečky v dělohách jejich maminek. O sexuální vzrušení a erotické sny tedy jít nemůže. Biologové zjistili, že všechny ranní erekce vznikají v REM fázi spánku.

Co za tím je?

Jedna z teorií říká, že se v REM fázi spánku vyplavuje velké množství noradrenalinu, který je spojený s penisem a potlačuje tak během noci jeho aktivitu. Při probuzení se naopak vyplavuje hormon testosteron, který penis opět přivede k životu, a tím ho ztopoří.

Další hypotéza pracuje s verzí, že za ranní erekce může oxid dusnatý. Ten je v těle zodpovědný za rozšiřování cév (a také trávení a zřejmě souvisí i s pamětí) – což s erekcí penisu logicky souvisí. Ukazuje se, že právě v REM fázi spánku se tato chemická látka uvolňuje do organismu – a může tedy v důsledku přispět k ranní erekci.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články