Ranní mrazíky, teplé dny: Jak v tomto počasí pečovat o pleť?

Starejte se o svou pleť vhodně k podzimnímu počasí
Zdroj: Pixabay
Pečujte i o své rty, na podzim rády praskajíStarejte se o svou pleť vhodně k podzimnímu počasíV tomto počasí jsou vhodnější hutnější krémyLéto i zima si žádají rozdílnou péči o pleť+ 1 fotka+ 2 fotky

Zatímco v zimě potřebuje vaše pleť hutnější výživný krém, který jí dodá spoustu potřebných látek a ochrání ji před mrazem, v létě je situace poněkud jiná. Pod hutným krémem by se vaše pleť potila a make-up by se roztékal všude, kam nemá. Pro letní období jsou vhodnější lehké hydratační krémy, které pleť nádherně rozjasní a dodají jí potřebnou ochranu. Proto bychom měli pro zimní a pro letní období volit rozdílné pleťové krémy.

Redaktor
Redaktor 15. 11. 2018 17:27

Jak pečovat o pleť v těchto dnech?

V zimě a na podzim je naše pleť oproti jiným ročním obdobím snad nejzranitelnější, protože je vystavena velkým výkyvům teplot. Pokožka velmi rychle vysychá a kůže často reaguje na změny počasí drobnými prasklinkami. Proto je v zimě třeba dbát na rozdílnou péči o pleť ráno a večer. Denní pleťový krém na zimu by měl být spíše výživný a chránit pleť proti mrazu. Zimní pleťový krém na noc vybírejte výrazněji hydratační.

Konkrétní výběr

Při výběru konkrétního produktu samozřejmě zohledněte typ vaší pleti – pokud máte citlivou pleť, vybírejte si kvalitní přírodní přípravky, u kterých nehrozí alergie či pupínky. Pro suchou pleť jsou pak vhodnější spíše krémy zimního typu, zatímco mastné pleti nemusejí všechny hutné a mastné krémy dělat dobře. I když má péče o pleť v zimě a v létě jistá pravidla, vždy je potřeba se přizpůsobit konkrétnímu typu vlastní pleti.

Ranní péče o pleť 

Vysušená zimní pokožka potřebuje citlivou péči každý den. Ráno je vhodné vyčistit ji pleťovým mlékem a pleťovou vodou. Čištění pleti není závislé na ročním období a pokud používáte kvalitní prostředky, nemusíte hledět na to, zda je léto nebo zima. Poté naneste výživný krém, který vaší pokožce vyhovuje, a pokračujte make-upem a ranním líčením.

Večerní péče

Po náročném dni pleť pečlivě odličte, obličej pak stejně jako ráno umyjte vlažnou vodou a vyčistěte pleťovým mlékem a pleťovou vodou. Na vyčištěnou pleť naneste výživný krém.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články