Retro digi hry: Pamatujete na vlka chytajícího vajíčka nebo Tetris?

Rusko nás zásobovalo vtipnými kousky.
Zdroj: archiv Extra
Chobotnice byla velmi oblíbená.Kdo měl všechny verze, byl hvězda.Jen počkej, zajíci byla i velmi oblíbená ruská pohádka.Vlk chytá vajíčka, která snáší slepice nebo hází škodolibý zajíc.+ 2 fotky+ 3 fotky

Pamatujete na digi hru, kde proradný vlk chytá vajíčka, která mu hází škodolibý zajíc, nebo na hodiny strávené na toaletě ve společnosti Tetrisu? Zavzpomínejte na zábavu, která nás provázela socialismem.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 05. 11. 2018 07:25

Socialistické digi hry byly vlastně ruskými kopiemi herních konzolí, které vyrábělo japonské Nintendo. Vzpomínáte, když jste poprvé v ruce drželi ten barevný obdélník? A pařilo se a pařilo!

V jedné z nejoblíbenějších her jste ovládali vlka z populární ruské pohádky a vaším úkolem bylo chytat vajíčka snášená slepicemi z několika míst, museli jste to vychytat tak, aby vám ani jedno neupadlo na zem – to byla pěkná makačka. Hra to byla vskutku návyková. Byla výborným společníkem pro děti i dospělé.

Dneska si můžete dokonce stáhnout do mobilu aplikaci s touhle hrou, ale to už není to, co to bývalo. Anebo si kupte originál, prodávají ho ještě na Aukru, ale to si pěkně připlatíte – dneska digi hru seženete i za neskutečné dva tisíce.

Digitální hry ruské výroby zde byly populární především v dobách končícího socialismu, tj. v letech 1987 až 1993. Kromě známého vlka existovaly i méně známé verze, které obsahovaly hry jako Veselý kuchař, Tajemství oceánu (u nás ji ale podle její hlavní představitelky neřekne nikdo jinak než „Chobotnice“), Hokej, Biatlon či Rybolov.

Pak přišel legendární Tetris, o který probíhaly boje v celé rodině. Každý si ho chtěl uzmout alespoň na chvilku, proto bylo nejjistějším řešením zamknout se s ním na záchod.

Dnes si můžete díky aplikacím v mobilních telefonech zdarma stáhnout tolik her, že nevíte, kterou dříve, ale upřímně, už to není ono. Proto budeme na vlka, vajíčka a padající čtverečky s nostalgií vzpomínat navždy.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články