Retro stále frčí: Zima se blíží a v kurzu jsou kozačky jako ze 60. let. Inspirovat se můžete Martou Kubišovou nebo seriálem Vyprávěj

V 60. letech frčely kozačky a minisukně
Zdroj: Retro/One TV
Lodičky ženy milují již spousty letV 60. letech frčely kozačky a minisukněŽeny byly ženami a na módě si nechávaly záležetŽeny se nebály experimentovat díky módním doplňkům+ 2 fotky+ 3 fotky

Socialismus do české obuvi vítr nepřinesl a boty ze západu u nás nebyly k dostání, a tak se o lepší kousky vedl doslova boj! Když do obchodu přivezli nové boty, všechny holky ve městě pak měly ty samé.

Redaktor
Redaktor 04. 10. 2018 13:06

Luxusní boty chce mít každá holka. Eva ze seriálu Vyprávěj není výjimkou! Holky hltaly západní módní magazíny, které se v komunistickém Československu tajně distribuovaly a chtěly se cítit jako hrdinky západních filmů, které se u nás ale oficiálně nevysílaly.

Kozačky na vysokém podpatku se nakonec dostaly i do socialistického Československa. Nejprve se daly sehnat pouze v prodejně Tuzex, kde je naše maminky a babičky kupovaly za tuzexové peníze – bony. Později se objevily i v běžných obchodech s obuví. Zde se však staly podpultovým zbožím. Všichni si to jistě pamatujeme, kdo neměl známého, nic nesehnal.

Rozhodně však nešlo o žádnou levnou záležitost, ale co by ženy neudělaly pro módu! Kdo by celou zimu chodil ve sněhulích, galoších nebo dokonce v důchodkách?

V šedesátých letech se kozačky v kombinaci s minisukní staly velkým módním hitem. Nosily je zahraniční i domácí celebrity. U nás to byla například zpěvačka Marta Kubišová.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články