Romantika, erotika i drsná láska: Tipy na valentýnské komiksy pro každého

Sunstone obálka.
Zdroj: Nakladatelství CREW
Komiksy jsou velmi oblíbené u dospělých i dětí.SunstoneSunstone obálka.Sunstone.+ 6 fotek+ 7 fotek

Blíží se den svatého Valentýna, svátek zamilovaných. A jak lépe strávit takový svátek než s komiksem? Samozřejmě pokud je k tomu komiksu i nějaká milovaná osoba, tím lépe!

Petra Járková
Petra Járková 13. 02. 2019 12:00

Na svatého Valentýna vyjde nepřehlédnutelný komiks Stjepena Šejiće – Sunstone! Romantická vztahovka, ale ne ledajaká: Sunstone je romantická lesbická vztahovka v sado-maso provedení! Její hrdinky se potýkají s problémy kolem citů, sexu a svých fetišů. Sunstone je ale především krásně namalovaná romantická komedie. Tento moderní komiks bude spolehlivě bavit i lidi, kterým je BDSM jinak cizí.

„Když se řekne BDSM,“ říká šéfredaktor Jiří Pavlovský, „většina lidí si představí něco jako Padesát odstínů šedi. Spoustu bičíků a pout. Ale Stjepenu Šejićovi se povedlo tohle téma pojednat s humorem a citlivostí. Není to jen o vázání, je to o důvěře, odpovědnosti… a samozřejmě lásce.“

České vydání obsahuje hned první a druhou originální knihu, takže přináší opravdu velkou porci emocí!

Ani manga se romantice nevyhýbá, a snad nejvíc to platí o titulu Čarodějova nevěsta. Příběh začíná poměrně klasicky – dívkou, která je prodána na aukci do otroctví. Zájem o ni projeví čaroděj, který nosí místo hlavy zvířecí lebku a zcela postrádá jakékoliv lidské emoce. Zpočátku se zdá, že bude čistě služebná, ale čaroděj s ní má větší plány. Má být jeho učednice, bude zasvěcovaná do tajů magického světa... a poté, co se seznámí s krásným a nebezpečným světem kouzel, i jeho ženou. Japonská verze Krásky a zvířete může začít.

V komiksu se krásně pracuje nejen se vztahy, ale i s magickým světem, který hrdiny obklopuje. Je to svět stejně fascinující jako vztah mezi oběma hrdiny, plný tajuplných zákoutí a krásně smrtících bytostí.

Nakladatelství CREW nezapomíná ani na mladší čtenářky. Pro ty je tu série Alisik: hřbitovní romantický příběh v duchu filmů Tima Burtona. Alisik je dívka, která se jedné noci probudí na hřbitově. Kromě dalších podivných obyvatel hřbitova ji nikdo nevidí a nikdo se jí nemůže dotknout. To proto, že Alisik je mrtvá. Netuší, proč umřela, ani proč je tam, kde je – ví jen to, že nemůže pryč a že jediný kluk, se kterým si dokáže povídat, je slepý.

Alisik je napínavý i romantický komiks, který přináší emoce, stylovou kresbu i komplikovanou lásku mezi člověkem a duchem. Je to prostě skvělé čtení pro holky všeho věku.

A pokud chtějí čtenáři na Valentýna nějakou tu erotiku, je tu Snění. Coralína Doucetová přijíždí na panství spravované poněkud excentrickým lordem, aby přijala funkci guvernantky. Ale rychle zjišťuje, že nic není takové, jak se zdá, že se pod idylickým povrchem skrývá něco temného. Ovšem skutečnost se ani zdaleka nevyrovná snům, které ji začínají v noci navštěvovat.

Snění je muchovsky kreslený, poetický a velmi lehce erotický viktoriánský příběh kreslený slavným Terrym Dodsonem. Série má původně dva díly – u nás vyšly oba v jedné knize vydané vázané a ve větším formátu, aby si čtenáři kresbu náležitě užili.

No a pokud by vám lehká erotika nestačila, sáhněte po mistrovi erotického komiksu Milu Manarovi, italskému tvůrci, který dokáže i ty nejzvrhlejší scény kreslit s jemností a něhou. Což se hodí, protože Manara se do erotiky pouští s plnou vervou a za pomoci techniky. V komiksu Klik vynalezne vědec způsob, jak dálkově ovládat vzrušení ženy. A jak napovídá sám název, ve Vůni neviditelného vynalezne hrdina úžasnou mast, která mu zaručuje naprostou neviditelnost. Má jen jednu drobnou nevýhodu. Silně voní po karamelu.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články