Rušivé elementy: Proč ženy vyhledávají ke cvičení místa bez mužů?

Ženy zkrátka drží při sobě.
Zdroj: unsplash.com
Uvědomte si, že cvičíte hlavně kvůli sobě.Posilovna může být občas i posilovna trpělivosti.Kdo nemá rád lidi kolem sebe a nevyžádanou pozornost, měl by se fit centrům vyhnout.Vyhnete se tak nežádoucím pohledům.+ 2 fotky+ 3 fotky

Odpověď je v podstatě jednoduchá a logická. Nechtějí být rušeny. A to už jak tím, že by pokukovaly po svalnatcích ony, tak i naopak. Chtějí uniknout mužským pohledům.

Petra Járková
Petra Járková 20. 12. 2018 22:37

Nejen vlastně mužským. Do posilovny se část žen uchyluje z toho důvodu, že chtějí zredukovat svou váhu. Doba, kdy do fitka budete chodit udržovat kondičku, zkrátka nepřijde hned. Musíte se k ní dopracovat, a to je pro mnoho z žen velký problém. Interakce s ostatními návštěvníky posilovny může být pro mnohé doslova psychickým týráním.

 Jedním z problémů je samozřejmě postava. Ačkoliv je chvályhodné, že jste se ke cvičení přemluvila, počítejte s tím, že kolem vás budou i osoby, které se na vaše větší pozadí budou dívat s opovržením. V tomto případě nezbývá nic, než se dostatečně obrnit a soustředit se hlavně na sebe. Však to i pro sebe děláte.




Dalším z důvodů, proč se nechcete zbytečně rozptylovat, je zkrátka koncentrace. Zatímco svaly makají, mozek odpočívá. A nejlépe se mu to daří, pokud se může plně soustředit na vykonávanou činnost a nekontrolovat, jestli už se ten šašek vedle na stroji nedívá a hledí si svého.


Vůbec nejlepším relaxem v tomto ohledu by mohla být jóga ve tmě. Ano, i takový druh sportu se dnes provozuje. Jóga je vnitřním cvičením a mnohdy je kladen přehnaný nárok na dokonalé provedení pozice. To ve tmě odpadá, nehrozí, že byste se srovnávala s ostatními. Můžete se soustředit výhradně a jen na sebe.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články