Soutěžte o nové logo datových schránek a vyhrajte 25 000 Kč!

Sedněte k počítači a zapněte mozkové závity.
Zdroj: Pixabay
Jak by mělo vypadat logo datové schránky?Sedněte k počítači a zapněte mozkové závity.

Všichni studenti do 26 let se mohou zapojit do veřejné soutěže na návrh nového loga datových schránek, které na konci roku vyhlásilo Ministerstvo vnitra ČR. Cílem soutěže je dát datovým schránkám univerzálně využitelné moderní logo, které bude fungovat v mobilních aplikacích i na sociálních sítích. 

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 20. 12. 2018 07:43

Nové logo datových schránek by mělo fungovat především v online prostoru, ale musí být použitelné i v tištěných materiálech. Veřejná soutěž na logo, které by mělo oslovit širší veřejnost, je součástí záměru ministerstva vnitra modernizovat celý komunikační systém datových schránek. Kromě nového loga a nových funkcí, jako je zvýšení kapacity zpráv nebo doby jejich uchování, chystá resort vnitra také kompletní modernizaci designu datových schránek.

Termín odevzdání přihlášek je do 28. února 2019, vítězný návrh Ministerstvo vnitra ČR vyhlásí do 15. dubna 2019. Vítěz v případě uzavření licenční smlouvy obdrží odměnu 25 000 Kč.

 „Datové schránky jako komunikační systém pro dvacáté první století, který nahrazuje běžnou papírovou komunikaci, nemůže mít v logu poštovní trubku ze století šestnáctého. Jestliže v souladu s požadavky uživatelů přidáváme další funkce a chystáme kompletní přívětivou změnu uživatelského prostředí, nastal také čas odstřihnout se od neexistujícího poštovského panáčka a prezentovat se v duchu moderních technologií,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Dodal, že díky datovým schránkám máme fungující systém, kterým už lidé bez problémů poslali přes 600 milionů zpráv. Existuje také téměř 1 milion zřízených datových schránek, jen 10 % z toho jsou ale běžní občané. To chce ministerstvo vnitra změnit.

„Kdo jiný by měl představu, jak má v době sociálních sítí logo informačního systému vypadat, než studenti. Proto jsme jim formou veřejné soutěže dali možnost přímo se podílet na tom, jak se bude systém datových schránek veřejnosti prezentovat,“ dodal Jan Hamáček.

Soutěž byla ukončena.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články