Staroegyptský horoskop aneb Zjistěte si, jaký bůh ve vás dřímá

Zjistěte, jakým jste bohem
Zdroj: zdroj: pixabay

Staří Egypťané byli výborní pozorovatelé oblohy a hvězd. Dokonale znali souhvězdí a pohyby hvězd, podle kterých stavěli své monumentální chrámy a pyramidy. Pojďme se podívat na jejich horoskop. Vaše datum narození vám řekne, který egyptský bůh se ve vás ukrývá.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 22. 05. 2018 10:33

Usir – 27. březen – 25. duben

Usir (nebo také Osiris) byl v dávných dobách nejmilovanějším egyptským bohem. Byl manželem slavné Isis. Dle legendy ho lidé milovali proto, protože sestoupil z nebes a naučil lid hospodařit a zabývat se zemědělstvím. Byl zabit svým bratrem Sutechem. Jeho milovaná Isis ho s pomocí boha Anupa opět přivedla k životu.

Lidé narození ve znamení Usira – Jste velice talentovaný člověk. Umíte z ošuntělých a starých věcí tvořit věci nové, krásné a moderní. Přátelé a rodina vás mají velice rádi. Jste zábavní a nezkazíte žádnou legraci.

Amon – 26. duben – 25. květen

Velký bůh slunce a slunce samo. Byl jedním z nejvyšších a nejdůležitejších bohů. Slunce totiž měli Egypťané ve velké úctě.

Lidé narození ve znamení Amona – Jste rozeným vůdcem. Slunce, které tento bůh znázorňuje, vám dává velkou sílu a odhodlání. Když se dostanete do pozice šéfa, nikdy své podřízené nedřete otrokářsky z kůže. Vždy je raději motivujete a řešíte domluvou. Skvěle zvládáte i týmovou práci. Jste velmi zodpovědní a dokážete na sobě nést tíhu klíčových projektů. Přitom ale zvládáte trpělivě naslouchat a být otevření také jiným pohledům, než je ten váš. Právě to z vás dělá člověka, kterého zbožňují jak v práci, tak v kruhu blízkých.

Hathor – 26. květen – 24. červen

Hathor byla bohyní plodnosti a lásky. Mohli bychom si ji představit například jako řeckou bohyni Afroditu. Dále je bohyní hudby, tance a alkoholu. Byla bohyní velice oblíbenou a po celém Egyptě má postaveno mnoho chrámů.

Lidé narození ve znamení Hathor – Jste věčným dítětem, které možná nikdy nevyroste. Milujete svůj život a plnými doušky si ho užíváte. Máte mimořádnou vlastnost objevovat krásu a bohatství i tam, kde běžní lidé vidí jen špínu a bezútěšnost. Věříte v karmu a v to, že veškeré dobro, které na světě vykonáte, se vám znovu vrátí. Vás jednoduše nelze nemít rád.

Fénix – 25. červen – 24. červenec

Bájný pták, který se vyskytuje v mnoha mytologiích celého světa. Jeho živlem je oheň. Když zemře, změní se v popel, ze kterého se znovu narodí. Egypťané jej nazývali Bennu. Je zobrazován jako volavka nebo sokol s volavčí hlavou. Podle Hérodota přilétá starý fénix jednou za 500 let do chrámu v Héliopoli, kde shoří a znovu se narodí jako mladý pták. Fénixe znali dokonce i staří Číňané a Řekové

Lidé narození ve znamení Bennu (fénixe) - Máte mimořádnou vlastnost vytvořit něco hodnotného naprosto z ničeho. Jste nenapravitelní optimisté a zastáváte názor, že neúspěch je pouze jedna z mnoha možností, jak se s věcí poprat. Vždy tak v sobě najdete sílu jít dál a zkusit to znovu, k čemuž motivujete také lidi kolem sebe. Rádi trávíte čas v kruhu svých blízkých, ale občas potřebujete také být jen sami se sebou.

Anubis – 25. červenec – 28. srpen

Slavný bůh pohřbívání a mumifikace se šakalí hlavou. Dle legendy naučil právě Anubis lidi mumifikovat a konzervovat tak těla svých zemřelých. Anubis měl jako bůh důležité poslání. Přiváděl duše zemřelých na onen svět před Usirův soud, aby se zjistilo, jaký život na zemi vedli.

Lidé narození ve znamení Anuba - Vaši přátelé a rodina obdivují vaši vlastnost bez výjimek splnit všechno, co slíbíte. Vaše druhé jméno by totiž klidně mohlo být "zodpovědnost". Nikdy neodcházíte od nedodělané práce a nesnášíte nevědomost. Pokud něčemu nerozumíte, nedáte si pokoj, dokud tomu nepřijdete na kloub. Když to vypadá, že se celý svět kolem vás hroutí, jste právě vy tím, kdo jej udrží v celku. A navíc zůstáváte vždy v klidu.

Thovt – 29. srpen – 27. září

Génius s hlavou ptáka ibise. Thovt je bůh písařů. Vymyslel hieroglyfy, matematiku, astronomii a vlastně veškeré vědy, které byly v Egyptě tenkrát známy. Dal dokonce i lidem světlo (dodnes se egyptologové dohadují, o jaké světlo přesně šlo). Byl přítomen u Usirova soudu, kde se hodnotila duše zemřelých, a vše pečlivě zapisoval.

Lidé narození ve znamení Thovta - Vaší nejcharakterističtější vlastností je to, že jste doslova mistry v řešení problémů. Máte silně vyvinuté vůdcovské schopnosti a sršíte kolem sebe přirozenou autoritou. Proto vás lidé následují, aniž byste jim museli cokoliv říkat. Kromě toho jste ale také velmi kreativní s uměleckými sklony a máte dar naslouchat. To z vás dělá naprosté miláčky každé společnosti.

Horus – 28. září – 27. říjen

Horus je bůh se sokolí hlavou a s korunou Horního a Dolního Egypta. Je synem Isis a boha Usira. Když byl jeho otec zavražděn svým bratrem Sutechem, pomstil ho.

Lidé narození ve znamení Hora – Jste neuvěřitelně hrdou osobou, která se dokáže za svou pravdu bít ze všech svých sil. Jste lidé ctižádostiví a za každou cenu si jdete za svým vysněným cílem. Pro své nejbližší byste byli ochotni položit život a nesnesete, když o nich někdo mluví ošklivě. Stejným způsobem nedokážete vystát ani bezpráví nebo příkoří na slabších a bezbranných. Jste jako slunce, záříte na všechny strany a děláte své rodině i přátelům vždy lepší náladu. Stejně tak jako Horus.

Vadžet – 28. říjen – 26. listopad

Byla uctívána v podobě kobry, která se stala symbolem králů. Velmi populární byla v dobách staré říše. Faraoni chovali Vadžet v úctě a zdobila každou jejich korunu.

Lidé narození ve znamení Vadžet - Máte silné rodinné kořeny, milujete tradice, velká setkávání se svými blízkými a vytváření nových tradic. Právě silné rodinné vazby z vás dělají stabilní osobnost, která má silné sociální cítění. K lidem jste milí a otevření, aniž by se někdo opovážil toho zneužít. Přesto vám ale trvá déle, než si někoho pustíte k tělu natolik, aby se stal vaším opravdovým přítelem.

Sechmet – 27. listopad – 26. prosinec

Obávaná bohyně války s hlavou lvice. Sechmet milovala boj a prý se bavila tím, že jen tak zabíjela Egypťany. Když šli vojáci do boje, vždy se k Sechmet modlili. Sechmet uměla nejenom život brát, ale také v boji ochraňovat. Její válečné zbraně byly silné pouštní větry a šípy, které střílela do srdcí nepřátel. Uměla se rozčílit a ve svém bezmezném hněvu rozšiřovala Sechmet také nemoce a nákazy, strach a hrůzu.

Lidé narození ve znamení Sechmet – Dokážete být přísní. Nejenom na sebe, ale i na lidi okolo vás. Jste neústupní a občas až despotičtí. To je ale jen zástěrka. Uvnitř jste totiž velice zranitelní a bojíte se, že tato vlastnost vyjde na povrch. K ostatním lidem dokážete být nedůvěřiví, ale když si někoho oblíbíte, umíte ho hýčkat. Jste vznětliví, ale rychle se uklidníte. Přátelství a vztah jsou pro vás vším a jste za ně ochotni udělat opravdu hodně.

Sfinga – 27. prosinec – 25. leden

Sfinga je zobrazována jako žena s tělem lva. Jedna z nejslavnějších je umístěna v Gíze, kde hlídá pyramidy. Sfinga byla vždy záhadná. Libovala si v hádankách a v kvízech.

Lidé narozeni ve znamení Sfingy - Neustále vás obklopuje tajemná aura, za kterou dovolíte pohlédnout jen málokomu. Často si žijete ve svém vlastním světě, a tak trochu se vymykáte všem běžným kolonkám, do kterých by vás okolí rádo zaškatulkovalo. Také díky tomu s vámi ale nikdy není nuda, a co víc, umíte rozproudit zábavu naprosto nečekaným a neotřelým směrem. Máte výrazný sex-appeal a pro opačné pohlaví jste velmi atraktivní.

Šov – 26. leden – 24. únor

Šov byl dle mytologie bohem vzduchu, světla a života. Se svou ženou Tefnut byl stvořen velkým bohem Reem, který jej vykašlal ze svých úst (jiné prameny uvádějí, že ho přivedl na svět posvátnou masturbací).

Lidé narození ve znamení Šova - Jste neuvěřitelně kreativní a umělecky založení a svůj talent rádi používáte k okouzlení svých přátel a své rodiny, ať už ve formě malování karikatur, dekorování domu, nebo pečení lahodných dortíků. Od přírody jste snílci a romantici a každý střet s krutou realitou je vám velmi nepříjemný. Nesnášíte, když vás někdo nemá rád, a pro své blízké byste se doslova rozkrájeli, jen aby byli šťastní.

Isis – 25. únor – 26. březen

Všemi milovaná bohyně Isis, jejíž kult pronikl až do starého Řecka a Říma. Byla bohyní mateřství. Její jméno znamená v překladu trůn a je matkou boha Hora a milující manželkou boha Usira. Když byl Usir zavražděn, plakala prý tak moc, že její slzy stvořily Nil. Jako bohyně byla velice populární. Ve velké úctě ji měla například Kleopatra.

Lidé narození ve znamení Isis - Máte silně vyvinutý smysl pro čest a nikdy neztrácíte své ideály. Váš smysl pro humor, sebevědomí a laskavost jsou vlastnosti, pro které si vás vaše okolí velmi cení a udělali by pro vás cokoliv. Milujete aktivní styl života a pobízíte k němu i ostatní. Ležet jen tak u televize? Nic pro vás!

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články