Švédský úřad možná poskytne svým zaměstnancům hodinu volna. Na sex

O změnu se zasazuje Per-Erik Muskos (42), radní města Overtonea.
Zdroj: Kalakaumudi.com

Zatímco v Česku jsou stále populární osmihodinové pracovní maratony a stížnosti na svou práci, ve Švédsku se v poslední době co do spokojenosti zaměstnanců činí. Loni na podzim experimentovali se zavedením šestihodinové pracovní doby. A v jednom městě nyní zvažují i přestávky na sex.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 09. 03. 2017 09:46

O tuto změnu se zasazuje Per-Erik Muskos, dvaačtyřicetiletý radní města Overtonea. Chce nabídnout 550 zaměstnancům úřadu hodinovou pauzu týdně. Na postelové neřesti.

Nejde o nějakého zvrhlíka. Ale bojovníka za duševní zdraví. I větší porodnost.

Podle něj může proplacená hodina milování popošťouchnout plození dětí, okořenit letitá manželství a zlepšit pracovní morálku.

Kromě toho „je sex skvělou formou cvičení a byly zaznamenány jeho pozitivní účinky na duševní zdraví“, připojil další argument.

Vice.com

V současné době úřad poskytuje svým zaměstnancům hodinu týdně na fitness aktivity. Muskos by rád rozšířil možnosti, jak tento čas využít. Sex je podle něj perfektní alternativa.

„Měli bychom podpořit plození. Domnívám se, že sex je nedostatkovým zbožím. Každodenní život je stresující a děti jsou doma,“ prohlásil. „Tohle by mohla být příležitost pro páry, aby měly chvilku jen a jen pro sebe.“

Jeho návrh se nepřekvapivě setkal s rozmanitými reakcemi. Zatímco se někteří neubránili chichotání, jiní Muskose podpořili. Nevyhnul se ani kritice – podle některých zaměstnanců bude sexuální hodinka záminkou pro singles, aby si pracovní týden pouze jednorázově okořenili.

Jak to dopadne, se dozvíme na jaře. Návrh potřebuje získat většinu z 31 radních.

Švédsko je celkově oslavováno za sociální postoje. Čerstvým rodičům nabízí 480 dní placené dovolené. Mnoho společností si rovněž nenechá sáhnout na rituál kávy a pečiva zvaný „fika“.

Zdroj: The New York Times

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články