Tajný recept: Jak si udržet svěží pleť v jakémkoliv věku?

Pečujte o svou pleť po pětatřicítce, vyplatí se vám to
Zdroj: Pixabay
Pečujte o svou pleť po pětatřicítce, vyplatí se vám toOdborník vás snáze zbaví problémů s aknéPleťové masky jsou pro každý typ pleti jinéChoďte na kosmetiku i masáže, vaše pleť to ocení+ 1 fotka+ 2 fotky

S věkem, ale také kvůli špatné péči a především dehydrataci začne pokožka ztrácet elasticitu i svěžest. Nenechte svou pleť zestárnout zbytečně rychle a pomozte jí – lepším životním stylem i pomocníky.

Redaktor
Redaktor 15. 10. 2018 18:37

Zralost pleti není stanovena věkem. Záleží na tom, kolik má naše kůže v sobě vlhkosti – pokud je dehydratovaná, začnou se dřív tvořit vrásky. To je způsobeno ztrátou kolagenu a oslabením ochranného kožního filmu. Tyto vrásky poznáte podle toho, že už se jen tak samy nevypnou, když se přestanete smát. Taková pleť potřebuje více péče i větší ochranu před škodlivými vlivy.

První pomoc je na vás: změňte svůj život k lepšímu, abyste se přestali mračit

Ano, je to tak, není žádná zázračná metoda, žádný kosmetický přípravek, který by měl na pleť takový vliv jako zlepšení životosprávy. Zkuste odbourat stres, dejte vale cigaretám, nakupte kvalitní potraviny, jezte co nejvíce ovoce a zeleniny. Pijte více vody a méně vína, myslete na dostatek spánku a dopřejte si více pohybu – ten je elixírem pro krásnou pleť.

Z návštěvy kosmetického salonu si udělejte měsíční rituál

Ideální je, když s kosmetickou péčí v salonech začnete co nejdříve a uděláte si z ní rituál. Po 35. roku by to už ale měla být podle odborníků vlastně povinnost. Je velký rozdíl ve stavu pleti ženy, která přijde na kosmetiku v pětatřiceti letech a začne se o sebe starat a po čtyřicítce. Nestačí mít kvalitní kosmetické přípravky doma, je nutné podpořit je i profesionální péčí a produkty, které mají silnější koncentraci aktivních látek a působí v kůži více do hloubky – například v podobě speciálních boosterů, které se aplikují dle svého zaměření na určité partie obličeje. Dále můžete díky nim ošetřit v jednom kroku problematickou aknózní bradu, povislé tváře, dehydratované čelo i červené žilky kolem nosu. Efekt působení boosterů umocní nanesení speciální masky

Revoluce v péči o pleť zvaná peptidy

Peptidy působí poslední léta revoluci v kosmetice i dalších oborech. Proč tomu tak je? Jedná se o organické sloučeniny, které vznikají spojením několika aminokyselin. V kůži pak zjednodušeně řečeno stimulují přirozené fyziologické procesy a chování živých buněk. Využívají se především k boji proti vráskám, k omlazovacím kúrám, regeneraci pokožky, ochraně pleti před škodlivinami apod. 

Zázračné AHA a BHA kyseliny

AHA a BHA kyseliny jsou další převratné aktivní látky, které se vzájemně doplňují s peptidy. Jsou to přirozeně se vyskytující organické karboxylové kyseliny, mezi něž patří například kyselina mléčná, jablečná, citronová, mandlová, vinná, glykolová, salicylová apod. V dermatologii a kosmetologii se využívají především k odstraňování jizev, zesvětlení pigmentových skvrn, stahování rozšířených pórů nebo právě k vyhlazení vrásek.

Domácí kosmetická „lékárnička“

Nikdy nezapomínejte svou pleť večer odlíčit – perfektně čistá pleť je hlavním bojovníkem proti stárnutí. Kromě kvalitních odličovacích prostředků si na umyvadlo postavte i čisticí mycí emulze, ideálně s obsahem AHA kyselin. Myslete také na správné sestavení svých kosmetických přípravků. Ideální je, když jsou od jedné značky a vzájemně se doplňují od základní sady až po speciální pomocníky s některými problémy pleti

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články