Také děláte tyto chyby při intimní hygieně?

Dodržujte pitný režim především v horkých letních dnech.
Zdroj: Pixabay
Vlhčené ubrousky nejsou vhodné ke každodennímu použitíVanu rozhodně vyměňte za sprchuDodržujte pitný režim především v horkých letních dnech.Vložky nebo tampóny si pravidelně vyměňujte+ 1 fotka+ 2 fotky

Pokud si myslíte, že děláte dobře, když si v těchto parných dnech několikrát denně myjete intimní partie voňavými mýdly, pak se mýlíte. Spíše tím sobě škodíte.

Petra Járková
Petra Járková 25. 07. 2018 12:16

Možná si myslíte, že intimní hygiena není žádná věda a stačí se jen důkladně mýt mýdlem. Jenže používání voňavých sprchových gelů či nošení upnutých džínů a neprodyšného spodního prádla může vyvolat mykózy nebo zánět močových cest.

Pojďte se tedy podívat na to, co děláte při intimní hygieně špatně a třeba o tom vůbec nevíte. 

Vybírejte vhodné spodní prádlo

Velmi důležitou roli hraje správný výběr spodního prádla. Mělo by být z materiálu, který je prodyšný. Je jasné, že takové kalhotky ze 100% bavlny jsou pohodlné, ale bohužel nejsou sexy. To by ale mělo jít v těchto letních dnech stranou. Zapomeňte tedy na krajky a syntetiku, která pokožku dráždí a nedovoluje jí dýchat. Nešťastné je také nošení upnutého oblečení. V intimních partiích totiž dochází ke kumulování tepla a vlhkosti a toto prostředí je ideální pro množení bakterií.

Nepřehánějte to s mytím

Myslíte si, že když se myjete několikrát denně a používáte k tomu nejrůznější sprchové šampony a mýdla, tak děláte pro své tělo to nejlepší. Není tomu ale tak a spíše si zaděláváte na zdravotní problémy. Vymýváte si tím totiž bakterie, které jsou přirozenou součástí poševní mikroflóry. Pokud se ale potíte, popřípadě víte, že by váš odér nebyl úplně v pořádku, klidně se několikrát denně sprchujte, ale intimní partie si oplachujte tak maximálně čistou vodou.

Nepoužívejte intimky

Možná vám v reklamách tvrdí, jak se díky nošení intimek budete cítit v pohodě a svěží, ale ve skutečnosti se vám kvůli jejich neprodyšnosti intimní partie snadněji zahřívají a vysušují.

Omezte používání vlhčených ubrousků

Pokud se domníváte, že jsou vlhčené ubrousky určeny pro každodenní použití, tak to určitě není pravda. Měly byste je používat pouze tehdy, když jedete někam, kde nebudete mít šanci dát si sprchu. Nejenže jimi také narušujete mikroflóru intimních partií, ale navíc si kvůli nim můžete zadělat na vaginální záněty nebo mykózy.

Zepředu dozadu

Už od malička vám rodiče určitě říkali, ať se utíráte zepředu dozadu, abyste si do pochvy nezanesly nežádoucí bakterie. To samé samozřejmě platí i pro dospělé ženy. 

Nepodceňujte menstruaci

Při menstruaci je větší riziko infekce, proto by se měla žena v těchto dnech pravidelně sprchovat a o svou intimní hygienu dbát ještě více. Rozhodně se nekoupejte ve vaně a přednost dejte sprchování. Dodržujte také pravidelné intervaly mezi výměnou vložek či tampónů.

Více pijte

Kvůli tomu, že málo pijete, chodíte i málo na toaletu, čímž si můžete způsobit zánět močových cest. V nakupené moči se totiž hromadí velký počet bakterií, které nedělají dobrotu v močovém ústrojí. Také si na sobě nenechávejte mokré plavky, ty jsou také častým zdrojem zánětů.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články