Tesco: Pojďme společně rozvíjet místo, kde žijeme

Program „Vy rozhodujete, my pomáháme“ rozdělí neziskovým a příspěvkovým organizacím celkem 2,7 milionů korun.
Zdroj: Tisková zpráva

Hlasování o nejlepší dobročinné projekty neziskových a příspěvkových organizací v programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ je v rukou zákazníků Tesco. Ti mohou hlasovat do 31. října pro projekt, který chtějí, aby se realizoval v jejich místních komunitách nebo pro projekty z jejich okolí.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 11. 10. 2017 15:05

Celkem se letos přihlásilo 498 projektů, ze kterých odborná komise vybrala 270, které se právě teď ve všech 90 regionech České republiky ucházejí o podporu zákazníků. Každý vítězný projekt získá prostřednictvím Nadačního fondu Tesco finanční příspěvek ve výši 30 000 korun. Celkem Tesco rozdělí 2,7 milionů korun.

Letošní žádosti obdržené do 30. června 2017 byly  porotou složenou ze zástupců odborného garanta Nadace rozvoje občanské společnosti a vybraných zaměstnanců společnosti Tesco. Ta prověřovala nominované projekty z hlediska jejich transparentnosti, důvěryhodnosti, udržitelnosti, z hlediska jejich dopadu na komunitu a potenciál pro zapojení členů komunity.

Tisková zpráva

Projekty se nejčastěji zaměřují na podporu revitalizace prostředí, vzdělávání, zdravého životního stylu, sociálně slabých a znevýhodněných skupin, dětí nebo nezaměstnaných. Z každého z 90 regionů byly vybrány tři projekty, které postoupily do finálního hlasování, kde o vítězích rozhodují zákazníci prodejen Tesco.

Na obchodech jsou umístěny hlasovací zařízení s popisem nominovaných projektů. Za každý nákup zákazníci obdrží hlasovací žeton. Ten následně mohou až do 31. října vhazovat do hlasovacích boxů, a tím dají hlas projektu, který se jim nejvíce zamlouvá. Zákazníci mohou získat více informací o zúčastněných organizacích a jejich projektech právě u hlasovacích boxů.

Seznam zúčastněných komunitních projektů včetně aktuálního sledování počtů hlasů jsou také k dispozici na webových stránkách programu https://pomahame.itesco.cz/ , kde budou také každý týden zveřejňovány průběžné výsledky hlasování. 

Zdroj: Tisková zpráva

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články