Top pět nejchytřejších dětí na světě. Strčí do kapsy i vědce s letitou praxí

Není tak vysoká inteligence pro děti spíše prokletím?
Zdroj: pixabay
Není tak vysoká inteligence pro děti spíše prokletím?Luis Esquivel ve svých pěti letech počítá složité příklady bez papíru, tužky a kalkulačky.Brielle je nadanou malou chemičkou.Arden Hayes toho ví spoustu o politice a především o geografii.+ 1 fotka+ 2 fotky

Ve věku, kdy si 98 % běžných dětí staví na písku bábovičky, už tyto děti uměly dokonale číst, počítat nebo se učily cizí jazyky. Některým z nich to dokonce pálí stejně tak dobře jako vědcům, kteří svým studiím zasvětili několik let svého života. Toto je pět oficiálně nejinteligentnějších dětí na světě.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 04. 06. 2018 16:34

Luis Esquivel

Ve svých pěti letech dokázal bez kalkulačky vypočítat 145 na druhou. Stačil mu k tomu pouze jeho mozek. Chlapec pochází z Havaje a celý svět udivuje svým neuvěřitelným matematickým nadáním. Dovede z hlavy vypočítat neuvěřitelně složité příklady. Nepotřebuje k tomu dokonce ani papír a tužku. Ve svých dvou letech prý uměl dokonale celou abecedu. Dokázal ji odříkat dokonce i pozpátku. Dostal se do jedné slavné americké show, kde nevěřícím divákům počítal příklady rychleji než kalkulačka. A o příklady typu kolik je 2 + 2 opravdu nešlo.

Brielle Milla

Tato tříletá roztomilá holčička je přebornicí v chemii. Umí zpaměti vyjmenovat všech 118 známých prvků, které se nacházejí v periodické tabulce. Krom toho také moc dobře ví, jak tyto prvky reagují v lidském organismu. O periodické tabulce ví tato malá slečna naprosto všechno. Umí prvky odvyprávět latinsky a ví o nich vlastně úplně vše.

Arden Hayes

Malý rodák z Kalifornie se narodil v roce 2008 a ve svých pěti letech byl už považován za génia. To totiž dokázal nazpaměť vyjmenovat všechny prezidenty USA. Přesně tak, jak šli po sobě. Znal dokonce mnoho informací a detailů o politice v USA. Má velké znalosti světové geografie. V pěti letech dokázal na slepé mapě světa opravdu přesně přiřadit státy a pojmenovat i jejich hlavní města.

Ryan Wang

Tomuto chlapci bylo naměřeno IQ 156. Je dalším z matematických géniů, který vyhrává matematické soutěže a v této disciplíně zatím nemá konkurenta. Vyhrál i nejprestižnější matematickou olympiádu Child Genius. Mimo matematiku je i mistrem ve spelování a ve hře na klavír.

Akash Vukoti

Ve dvou letech se sám naučil číst a stal se vášnivým čtenářem. Ve třech letech se stal členem Mensy a v pěti letech mluvil plynně pěti jazyky. Je mistrem v hláskování a v matematice.

 

 

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články