Topmodelka Linda Evangelista: Pochází z dělnické rodiny, a přesto se dostala na světová mola

Linda snad nestárne.
Zdroj: archiv
Pochází z dělnického prostředí.Je to kočka!V soukromí to má komplikované.Má jediného syna.+ 1 fotka+ 2 fotky

Linda Evangelista je jedna z nejslavnějších topmodelek na světě. Pochází z Kanady a narodila se 10. května, a proto právě dnes slaví své třiapadesáté narozeniny. Snad kvůli své ojedinělé kráse byla jednou z nejvyhledávanějších tváří. Je příkladem toho, že i z obyčejné dělnické rodiny se můžete dostat až na vrchol.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 10. 05. 2018 14:25

Za půvab Linda Evangelista vděčí původem italským rodičům, kteří emigrovali do Kanady. Vyrostla v dělnickém prostředí v ontarijské provincii města St. Catharines. I kvůli římskokatolicky orientované rodině vystudovala střední školu Denis Morris Catholic High School. V roce 1978 se zúčastnila soutěže krásy Miss Teen Niagara a právě tam začala její kariéra.

Její život se od základů změnil. Přestěhovala se do New Yorku a podepsala smlouvu s agenturou Elite Model Management. Delší čas ale strávila i v Paříži. Její krásou byl okouzlen i George Michael, a to i přesto, že byl orientovaný na muže. Zahrála si v několika jeho videoklipech.

Její věta, kterou pronesla pro časopis Vogue, se stala legendární. „Nevstávám z postele za méně než 10 000 dolarů na den,“ řekla tenkrát. Její sláva nabývala neskutečných rozměrů. Z nasmlouvaných kontraktů si nic nedělala a klidně si ostříhala vlasy nakrátko. Sice o pár klientů přišla, ale mohla si to dovolit. Později se ukázalo, že to byl z její strany zase tah na bránu. Návrháři milovali její přeměny a říkali jí chameleon.

Se společností L´Oréal Paris podepsala v roce 2007 několikaletou exkluzivní smlouvu. V soukromém životě to měla komplikovanější. V roce 1999 potratila. Otcem měl být fotbalista Fabien Barthez. V roce 2006 porodila syna Augustina Jamese. Ve dvaadvaceti se vdala za výkonného ředitele agentury Elite Model Management Geralda Marieho.

Po rozvodu šest let chodila s Kylem MacLachlanem. Biologického otce svého jediného syna prozradit odmítla. V červenci roku 2011 ale The New York Post přinesl informaci, že otec jejího syna je François-Henri Pinault. Manžel Salmy Hayek měl prý s modelkou úlet, když se nakrátko rozešel se svojí manželkou. Pinault přiznal, že syn je jeho. Média se svého času plnila spory ohledně stanovení výživného.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články