Toužíte po krásné pleti? Máme pro vás pár receptů na skvělé pleťové masky

Pleťová maska dokáže vaši pleť opravdu rozzářit
Zdroj: pixabay
Skvělou pleťovou masku si můžete umíchat doma samiO pleť je potřeba se staratNaše tvář je to první, co na nás ostatní zaujmeexistuje velké množství masek+ 1 fotka

Máte problémy s pletí? Je vyschlá, hrubá na dotek a jednoduše by potřebovala ty správné pleťové lázně? Dejte se s chutí do toho. Zde máte pár zaručených receptů, jak si umíchat svou domácí pleťovou masku, a tím své pleti dopřát ten pravý relax.

Redaktor
Redaktor 20. 05. 2018 18:07

Jak suroviny vybírat?

Pleťové masky si mícháme dle toho, jakou pleť máme. Na suchou pokožku jsou dobré masky mastnější. Například ze smetany, avokáda nebo banánu. Na pleť problematickou a mastnou, kterou mohou postihovat i různé vyrážky, bychom měli volit ingredience lehčí. Například jogurt, mléko, okurku a podobně. Med, tvaroh, ovesné vločky a droždí jsou optimální pro téměř všechny typy pleti, kyselým ovocem šetříme na citlivou pokožku.

Aplikace

Než naneseme pleťovou masku, musíme nejprve pleť důkladně vyčistit. Pro lepší vstřebání výživných látek je dobré pokožku nejprve prohřát a prokrvit. K tomuto účelu je dobrá například inhalace. Skvělý je také peeling. Prokrvená a zahřátá kůže mnohem snáz vstřebává živiny.

Masku na obličej nanášíme v tenkých vrstvách a necháme působit maximálně půl hodiny. Po uplynutí času masku důkladně opláchneme vodou, tvář usušíme a natřeme krémem.

Pár receptů na problémy s vaší pletí

Proti vráskám

Hlavní přísadou kvalitní protivráskové terapie je čas a citronová šťáva. Máte-li obě ingredience pro ruce, můžete se pustit do díla. Směle dejte pleti, oč si žádá a ona vás zato bude mít ráda.

Na sluncem přesušenou pokožku je výborný chléb. Namočte ho v citronové šťávě a aplikujte na obličej.

Podmínkou, která masce dodá na účinnosti, je samozřejmě i kvalitní noční krém. Hovoříme-li o pleti přesušené, potom rozhodně sáhněte po dobře promašťujícím.

Maska pro nečistou pleť z ovesné mouky

V mističce rozmíchejte trošku ovesné mouky s vodou a šetrně si směs rozetřete na obličej. Masku nechte schnout tak dlouho, dokud nepopraská. Potom ji pečlivě a jemně odrolte z obličeje. Touto maskou dokonale vyčistíte zanesené póry.

Maska pro mastnou pleť

Vyrábí se ze skořice a z jablek. Dodá kůži potřebné vitamíny a pleť hydratuje. Použijeme 1 zralé jablko, 1 lžičku bílého jogurtu, 1 lžičku medu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1 lžičku ovesných vloček – jablko oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmixujeme, přidáme zbylé ingredience a důkladně promícháme v jemnou kašovitou směs. Poté naneseme na obličej.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články