Tragédie v rodině hereckého velikána Lubomíra Lipského. Musel se vyrovnat jak se smrtí bratra, tak vlastního syna

Lubomír Lipský uměl geniálně zahrát komické role. V jeho životě mu veselo někdy opravdu nebylo
Zdroj: Facebook
Lubomír Lipský v divadle, které tolik milovalS hereckými kolegyJeho bratr Oldřich byl také umělcemVe své slavné divadelní roli Charlieova teta+ 1 fotka

Hereckou legendu, kterou Lubomír Lipský byl, není třeba dvakrát připomínat. Byl skvělým komediálním hercem jak na divadle, tak i ve filmu. Každý si pamatujeme jeho roli klauna v oblíbeném filmu Šest medvědů s cibulkou, nebo úspěšný seriál Tři muži v chalupě. Jeho osobní život už tak veselý bohužel nebyl.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 06. 05. 2018 15:48

Narodil se v Pelhřimově. Jeho otec měl cukrárnu a vedl ochotnický spolek nadšených amatérských divadelníků. Měl dva bratry, Oldřicha a Dalibora, pro kterého si smrt přišla v jeho pouhých 17 letech.

Bratr Dalibor se zabil při koupání v rybníku

Podle Lubomíra měl jeho mladší bráška obrovský herecký talent a kdyby nezemřel, možná by se také stal velkým hereckým esem. Zemřel na koupališti, kde do něj uhodil blesk. Bylo to 17. 7. 1947 v 17:00 v jeho 17 letech a 7 měsících. Opravdu děsivá náhoda. Lubomír nesl smrt bratra těžce. Měli se velice rádi.

Otec zemřel u hokeje

Byl to právě otec Vilém, který své syny přivedl k herectví. Nebyl jen hercem, ale také jednatelem, předsedou a režisérem nadšených divadelních ochotníků. Postupně do divadla přivedl celou svou rodinu a hráli všichni členové rodiny Lipských. Maminka, děti i prarodiče. Podle Lubomíra jeho otec zemřel krásnou smrtí. U hokeje, který miloval stejně jako divadlo.

Smrt manželky ho srazila na kolena

Svou milovanou ženu Věru Lipskou přežil o 12 smutných let. Byli spolu neuvěřitelných 54 let. Měli spolu dceru a syna, kterého Lipský bohužel přežil také. Se smrtí své milované manželky a syna se nikdy nesmířil.

Syn o silvestru umrzl

Jeho syn Lubomír Lipský mladší se také věnoval filmu. Studoval filmovou režii na FAMU, ale jeho život byl předčasně ukončen ve 40 letech. Stalo se tak den před silvestrem roku 1991. Ve večerních hodinách se vydal projít se ven. Domů se ovšem už nevrátil. Druhý den byl nalezen zmrzlý. Spekulovalo se, že za umrznutí mohl alkohol. Tato teorie byla později vyvrácena. Lipského zřejmě při procházce postihl infarkt. Zůstal po něm syn Matěj, který se o svého slavného dědečka, spolu se svou tetou a Lipského dcerou, staral a byli u něj, když skonal v úctyhodném věku 92 let.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články