Trápí vás mastné vlasy? Víme, jak s nimi zatočit snadno a rychle

Maštění vlasů trápí mnoho lidí. Na vině může být i špatná životospráva
Zdroj: zdroj: pixabay
Vlasy si většina žen opravdu hýčkáI o vlasy je potřeba se starathorký vzduch jim nesvědšíNení nic krásnějšího, než krásná a zdravá hříva+ 1 fotka+ 2 fotky

Maštění vlasů trápí skoro každého. Když se nám umastí vlasy, je to neestetické a nepříjemné. Vlasy se odporně slepí dohromady a člověk vypadá jednoduše hrozně. Umytí sice zabírá, ale jen na pár dní. Jak se maštění zbavit a zlepšit si tak zdraví svých vlasů?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 08. 04. 2018 17:20

Nejdříve trocha teorie. Jak poznat zdravé a nezdravé vlasy?

Zdravé vlasy vydrží být svěží a lesklé i tři dny po umytí. Nemocné se začínají mastit už po jednom dnu. Jestli se vám opravdu v takto krátkém čase vlasy mastí, je něco špatně. Může za to například hormonální nerovnováha, nezdravé stravování, neustálé prohrabávání vlasů rukama, časté kartáčování nebo dědičnost. Mastné vlasy také často souvisí s mastnou pletí. Zlepšete si pleť a uvidíte, že se zlepší i vaše vlasy.

Jak na zlepšení vitality vašich vlasů?

Důležité je vybírat správný šampon. Většina lidí si s tímto výberem nijak hlavu neláme a pořídí si první šampon, který jim přijde do rukou. To je ale špatně. Dávejte přednost těm šamponům, které mají neutrální PH. Například dětské šampony jsou velice šetrné.

Kondicionér

Je lepší ho používat méně, protože zatěžuje vlasy a ty se po něm hodně mastí. Kondicionér naneste na špičky prstů a použijte ho jen na konečky. Chvilku nechte působit a potom ho smyjte vlažnou, nikoliv teplou, vodou. Vlasové masky jsou skvělé, ale měly by se používat jen jednou za týden.

Nefénovat, nedrhnout ručníkem

Fénování vlasům neprospívá, raději je nechte postupně uschnout. Stejně tak není dobré vlasy čepýřit a drhnout ručníkem. Smotejte si z ručníku na hlavě klasický turban a nechte do něj vsáknout vodu z vlasů. Potom je jen rozčešte a nechte uschnout. Jestli opravdu spěcháte a nemůžete čekat na to, až vám vlasy uschnou, použijte suchý šampon.

Měly by se vlasy umývat každý den?

Možná jste slyšeli pověru, která říká, že by se vlasy neměly každý den mýt. Čím víc je budete mýt, tím víc se budou mastit. Ve skutečnosti tomu tak není. Vlasům mnohem více ubližuje horský a suchý vzduch z fénu než teplá voda ze sprchy.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články