Ukradli vám v zahraničí peněženku? Díky nové službě Tesca můžete mít hotovost v kapse už za pár minut!

Rodina vyhledá v Tescu pobočku MoneyGram, odevzdá hotovost a vy si ji vyzvednete o pár minut později kdekoliv na světě.
Zdroj: Moneygram.co.uk

Možná se vám to někdy stalo: jste na dovolené v zahraničí, ale někdo vám ukradne peněženku i se všemi kartami. Najednou jste bez peněz. A pokud plánujete pokračovat v cestách, o to víc se situace komplikuje. Díky službě MoneyGram, jež zprostředkovává mezinárodní převod peněz a kterou od nynějška najdete ve všech hypermarketech Tesco, ale můžete peníze třímat v rukou už za několik minut.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 20. 09. 2017 09:09

Systém funguje snadno – rodina či přátelé zajdou na jednu z poboček Tesca, vyhledají stánek MoneyGram a vyškolení zaměstnanci jim se vším ostatním pomohou. V podstatě jim jen předají částku v hotovosti, kterou vám chtějí do zahraničí doručit, vyplní formuláře a všechno ostatní vyřídí agenti za ně. Blízcí vám jen předají tzv. referenční číslo, pod kterým si budete moct zaslanou částku vyzvednout. To vše už za několik minut.

Peníze lze posílat do kterékoliv z poboček společnosti MoneyGram, kterých je v současnosti po celém světě přes 350 000. Poplatky spojené s přesunem peněz hradí pouze odesílatel, příjemce už žádný poplatek nehradí. Maximální odesílaná nebo přijímaná částka přitom nesmí překročit 25 000 korun.

Největší výhody? Kromě toho, že budete mít hotovost v kapse od rodiny či příbuzných během pár minut, i když jste na druhém konci světa, vyhnete se složitější komunikaci s bankami. Peníze vám blízcí mohou navíc poslat kdykoliv během dne až do zavírací doby Tesca, a to 7 dní v týdnu. Ani po zavření bank tedy vaše naděje neuhasínají.

„Chceme neustále zdokonalovat služby, které nabízíme našim klientům. Ukazuje se, že o tuto novou službu mají zájem a oceňují, že jejím prostřednictvím mohou posílat peníze snadno, rychle a především velmi bezpečně. Nyní je dostupná na všech našich hypermarketech Tesco a obchodních domech MY Tesco,“ uvedla Markéta Koptišová Mocová, manažerka finančních služeb společnosti Tesco.

„Tato spolupráce demonstruje společný závazek našim zákazníkům v České republice, kteří dnes mohou pohodlně využívat naše služby při každodenním nákupu,“ řekl Zbigniew Furmańczak, regionální ředitel prodeje společnosti MoneyGram. „S touto expanzí sítě nyní můžeme nabídnout naše služby na více než 430 místech po celé zemi a poskytnout našim zákazníkům nejlepší zkušenosti při odesílání a přijímání peněz od přátel a rodin po celém světě.“

Česká republika je považována za typickou „přijímací zemi“ pro peněžní transfery. Neboť je více peněz prostřednictvím těchto služeb do země zasíláno než z ní odesíláno.

Platí to i v případě Money Transfer v obchodech Tesco. Od oficiálního spuštění služby v říjnu 2016 mají 45% podíl poslané transakce a 55% přijaté. V průměru se posílá částka kolem 6 500 korun. Nejčastěji pak klienti zasílají peníze na Ukrajinu, do Ruska a Bulharska. Nejvíce přijatých plateb je z USA, Velké Británie a Německa.

Zdroj: Tisková konference

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články